12 ICO
Bitmex araştırması: "50 milyon doların üzerinde en az 12 ICO henüz tokenlerini çıkarmadı"

CBOE Yöneticisi: ”ICO piyasası iki katmanlı bir hesaplaşma yaşayacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CBOE’nin Küresel Piyasalar Başkanı olan Chris Concannon’a göre, ICO piyasası yakın zaman içerisinde iki katmanlı bir “hesaplaşma” yaşayacak.

“SEC öncelikle ICO piyasası katılımcılarını hedef alacak.”

Concannon’a göre bu hesaplaşma iki katmandan oluşacak. Öncelikle ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ICO’ları “kayıt dışı menkul kıymetler” olarak tanımlayacak ve bu şekilde yatırımcıların ellerindeki varlıklar değersiz hale gelecek. Bundan sonra ise ikinci katman gelecek ve ICO projelerinin ardındaki şirketlere davalar açılacak. Concannon konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Hesaplaşma süreci iki katmandan oluşacak. SEC öncelikle ICO piyasası katılımcılarını hedef alacak. Daha sonra da ICO projelerinin ardındaki ekiplere karşı çeşitli davalar açacak.

“ICO yatırımcıları artık bir an önce endişelenmeli.”

Concannon’a göre, ICO yatırımcılarının artık bir an önce endişelenmeye başlamaları ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor. Concannon, kayıt dışı bir kripto para sunan bir şirketin teknik olarak kayıt dışı bir menkul kıymet oluşturmuş sayılacağını ve bu şirketin yasalar karşısında suçlu duruma düşeceğini belirtiyor. Concannon açıklamalarına şunları ekliyor:

Birisine gidip kayıt dışı menkul kıymet sattıysanız ve sattığınız kişi bunları mahkemeye taşırsa onlara karşı sorumluluğunuz olur.

SEC ICO projelerini geriye dönük olarak nasıl dava edecek?

SEC‘in ICO projelerini geriye dönük olarak nasıl dava edeceği hakkında net bir bilgi yok. Cornell University profesörlerinden Robert Hockett ise SEC’in sadece büyük ve önemli durumlarda devreye girebileceğini düşünüyor. Hockett, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu sektördeki insanların, sanki kanunları ihlal ediyormuş gibi dava edileceklerini düşünmüyorum. Ancak istisnai bir durum var. Oda çok büyük sayılabilecek ICO’lar.

ICO piyasası 2018 yılında toplamda 7 milyar dolar para toplayabilir

2017 yılında ICO piyasası, toplamda 4 milyar dolar civarında para topladı. Token Report ve Business Insider gibi kaynaklara göre, ICO piyasası 2018 yılında toplamda 7 milyar dolar para toplayabilir. Finansal düzenleyiciler vatandaşlara sürekli olarak yasalara uygun davranışlarda bulunmaları için çağrıda bulunuyor ve yasalara uymayanlar hakkında soruşturma başlatıyor. ABD ve Kanada merkezli düzenleyiciler, yakın zamanda başlattıkları geniş çaplı araştırmalar sonucunda 70’den fazla soruşturma açtı ve pek çok şirketi yakın takibe aldı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin