1 subat bitcoin
1 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC kısa vadeli yükselişin düzeltme hareketinde

1 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC kısa vadeli yükselişin düzeltme hareketinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3.490 dolarda zirve yaptıktan sonra yeni bir düşüş eğilimine girdi.
  • Fiyat düşüşü ise 3.430 – 3.450 dolar bandında bir süre dalgalandıktan sonra bu bandın üst çizgisi geçilemeyince düşüş eğilimi hızlı şekilde devam etti.
  • Günün ilk saatlerinde ise 3.400 doları test eden Bitcoin bu seviyeden toparlanma belirtisi göstererek yeniden 3.430 dolar seviyesini geçmek için hareket ediyordu.

1 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin Ocak ayında 3.434 dolar ile kapanış yaparak art arda 6. ayında da eksi de kapattı. Bugün ilk saatlerde 3.400 dolar seviyesi test edildikten sonra bu seviyeye tutunma girişi ise düşüş yönlü hareketin duraklaması açısından önemli bir hareketti.

Bu dip seviyesinden sabah saatlerinde sadece 20 dolar gibi bir fark ile uzaklaşmış olan Bitcoin’de düşüş eğilimi ise güncelliğini koruyor. 2 gün önce başlayan toparlanma hareketinin devam etmesi için ise bugün 3.450 dolar seviyesi yeniden kazanılması gerekiyor. Aksi bir durumda bugün düşüşün devam etmesi durumunda 3.400 dolar yeniden önemli hale gelecek.  Zira son yükseliş hareketinin başladığı 3.349 dolar ile son zirve seviyesi olan 3.489 dolar referans alındığında şu an ki mevcut düzeltme hareketi önemli bir seviye olan Fib 61,8 (3.404 dolar) kritik bir destek noktası olarak duruyor.

Bugün ve hafta sonu hareketlerinde 3.404 doların altında bir 4 saatlik kapanma kayıpların artmasına neden olabilir.

Yukarı bölgede de değindiğimiz gibi destek bölgesine tutunmayı başaran BTC/USD paritesi yeniden 3.450 dolara doğru yönelebilir. Yükselişin devam etmesi için ise bu seviyenin kırılması oldukça kritiktir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede bulunuyor. Fakat düşüş eğilimine girmiş durumda
  • Stokastik RSI, aşırı satım bölgesine doğru ilerlerken satışların bir miktar daha devam edebileceğini gösteriyor. Bu durumda 3.400 dolar yeniden denenebilir.
  • RSI göstergesi de 50 seviyesinin altındaki yatay hareketler ile düşüşü destekler nitelikte hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin