Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti
Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti

CBOE’nin Bitcoin vadelileri durdurmasının arkasında büyük bir hamle mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CBOE, Haziran 2019’da itfası dolduktan sonra borsalarında yeni bir Bitcoin vadeli İşlemi listelemeyecek. CBOE Global Markets, Aralık 2017’de Bitcoin Vadeli İşlemlerini başlatan ilk kurumsal platformdu. CME Group Inc. ise diğer türev piyasası Vadeli işlem sözleşmesi olarak Bitcoin’i sunmaya devam edecek

CBOE’nin bu hamlesi yeni bir atılımın işareti mi?

CNBC’de Brian Kelly ile yaptığı söyleşi sırasında Melissa Lee, Tim Seymour, Guy Adami ve Steve Grasso, bunun popüler inanca aykırı olarak olumlu bir haber olarak değerlendirileceğini belirtti. Bitcoin Vadeli İşlemleri, Bitcoin zirvede iken, ürünün perakende ve satıcı talebini belirten bir süreç olarak başladı. Durma kararı ise şimdi Bitcoin’de dip görüldüğü şeklinde yorumlanabilir.

Bitcoin/USD grafiği (2018 4.Ç.- 2019 1.Ç.)

Ayrıca, gözaltı platformlarının geliştirilmesi, beklemedeki ETF onayları, Fidelity ve Bakkt Yatırım Platformları ile Bitcoin Vadeli İşlemlerine duyulan ihtiyaç önemli ölçüde azaldı. CBOE ayrıca vadeli işlem sözleşmesini gerçek Borsa Yatırım Fonu ile değiştirmeyi de düşünebilir.

Kripto para yatırım şirketi BKCM LLC’nin kurucusu ve CEO’suna göre, Brian Kelly;

Perakendeci ve satıcılar tükeniyor… ve 3000 dolar Bitcoin satın almak için en uygun zamandı.

Diğer gözaltı platformları daha iyi hale geldi. Bu noktada bu vadeli işlem sözleşmelerine gerek kalmadı.

Bu, birçok kişiye ilk bakışta kötü bir haber olarak gelebilir. Çünkü Bitcoin fiyatına göre yatırım yapılacak çok fazla kurumsal bir platform yok. Bununla birlikte, CBOE, SEC tarafından incelenmekte olan bir ETF başvurusunda bulundu. Ayrıca, CME sözleşmeleri sağlamaya devam ediyor. Dolayısıyla, bu yeni durum, vadeli işlem yatırımcılarının arzını etkilemeyebilir. Dahası, Bitcoin özelinde ileride büyük bir hamlenin göstergesi gibi duruyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin