İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?
İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?

Cboe Exchange VanEck-SolidX Bitcoin ETF için teklifini geri çekti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cboe BZX Borsası, onaylanması halinde VanEck ve SolidX tarafından desteklenen bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (Bitcoin ETF) yolunu açabilecek olan bir kural değişikliğini geri çekti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) genel sekreter yardımcısı Eduardo Aleman, Çarşamba günü yayınlanan bir haberde, Cboe BZX Borsasının, onaylanması halinde VanEck SolidX Bitcoin Trust hisselerini listelemesine izin verecek olan önerilen kural değişikliğini geri çektiğini yazdı. Borsa 22 Ocak’ta çekilme talebinde bulundu.

Bitcoin ETF başvurusu ABD kısmi hükümet kapanmalarından dolayı geri çekildi

Teklif, geçtiğimiz Haziran ayında, bir yatırım firması olan VanEck’in, piyasaya fiziksel olarak desteklenmiş bir Bitcoin ETF’si sağlamak üzere finansal hizmetler sağlayıcısı SolidX ile bir araya gelmesiyle yapıldı. (bu tür diğer teklifler, kripto para fiyatının kendisinden ziyade Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine dayandırılıyor).

SEC, teklifle ilgili kararları birkaç kez erteledi, kamuoyu yorumunu istedi ve destekçilerle toplantı yaptı. Düzenleyici, 27 Şubat tarihinde son karar tarihiyle karşı karşıya kaldı.

İhbarda geri çekilme için bir neden sunulmasa da, bazı menkul kıymetler avukatları devam eden hükümetin kapatılmasının ETF’nin reddedilmesine neden olacağını, zira SEC’deki hiçbir çalışanın önerilen kural değişikliğini gözden geçiremediğini belirtti.

Kısmi hükümet kapanmaları sona erince yeniden başvuru yapılacak

VanEck dijital varlık stratejisi direktörü Gabor Gurbacs, CoinDesk’e “başvurunun geçici olarak geri çekildiğini” söyledi.

“Bitcoin ETF ve genel olarak dijital varlıklar için uygun piyasa yapısı çerçevelerini oluşturmak üzere düzenleyiciler ve büyük piyasa katılımcıları ile aktif olarak çalışıyoruz” dedi.

VanEck CEO’su Jan van Eck Çarşamba günü erken saatlerde CNBC’ye, teklifin geri çekildiğini ve SEC ile devam eden görüşmelerin ardından daha sonraki bir tarihte yeniden sunulacağını söyledi – ancak bu görüşmeler esasen ABD’de devam eden kısmi hükümetin kapatılmasının bir sonucu olarak askıya alındı. Jan van Eck’in açıklaması şu şekildeydi:

SEC ile Bitcoin’le ilgili konular, velayet, piyasa manipülasyonu, fiyatlar ve bunun durması gerektiğine dair görüşmeler yaptık. Ve böylece, sürüncemede kalmak ya da bir şey yapmak yerine, başvuruyu geri çektik ve SEC yeniden başladığında tekrar başvuracağız.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin