Max Keizer: “Bitcoin, altın'dan 25-30x daha hızlı hareket edecek.”
Altın fiyatı bir sonraki büyük Bitcoin hareketi için ipucu verebilir

Altın fiyatı bir sonraki büyük Bitcoin hareketi için ipucu verebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) yatırımcıları, Bitcoin ve altın fiyatı arasındaki görünür bir negatif korelâsyondan bazı ipuçları alabilir.

Altın, 13 Kasım’da 1.196 dolar değerinde güçlü bir talep gördü. Ve muhtemelen ABD Doları’ndaki düşüşten dolayı 4 Ocak’ta 1.300 dolara kadar yükseldi. Amerikan doları, 2018’de Federal Rezerv’in (Fed) faiz artırımlarını azaltabileceği veya duraklatabileceği yönündeki artan spekülasyona bağlı olarak 2018 yılının son iki ayında çoğu para birimine karşı değer kaybetti.

Ancak Bitcoin dolardaki bu geniş tabanlı satıştan yararlanamadı. Kripto para bunun yerine canlanan bir ayı piyasası gördü. Ve 14 Kasım’da sert bir şekilde 6.000 doların altına düştü. Bu hareket, altın’ın, ons başına 1.200 dolarlık alıcı bulmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Altın fiyatı ile Bitcoin fiyatı arasında negatif bir korelâsyon söz konusu

Bu fiyat hareketi, iki varlığın ters korelâsyon içinde olduğunun bir kanıtı. Bu argüman, 90 günlük korelâsyon katsayısının  -0.593 seviyesinde bulunması ile doğrulanmakta. İstatistiksel ölçüm -1 ile 1 arasında değişmekte olup, iki değişken arasındaki ters ilişkiyi temsil eden negatif bir rakam ile pozitif bir sayı doğrudan korelâsyonu işaret eder.

Sonuç olarak, piyasa değerine göre lider kripto para, altın fiyatlarındaki bir sonraki hareketten etkilenebilir. Şu anda, güvenli liman metalleri bu haftanın başlarında üç haftanın en düşük seviyesi 1.276 doları gördükten sonra 1.285 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bu arada, BTC 13 gündür için 3.500 doların üzerinde dar bir aralıkta işlem görüyor. Altındaki düzeltici geri çekilme kötüye giderse, uzun süreli konsolidasyon süresi güçlü bir boğa hareketi ile sona erebilir.

Korelâsyonun nedensellik olmadığını ve diğerinde bir değişiklik olduğunda sadece bir değişkendeki göreceli değişikliği açıklamak bu noktada önemli.

Bitcoin ve Altın grafiği

Yukarıda görüldüğü gibi, Bitcoin ve altın Kasım ayının sonundan beri ters yönlerde hareket etmişler.

Altın 4 Ocak tarihine kadar yedi haftalık periyotta yüzde 8,33 artış gösterdi. Aynı dönemde BTC ise yüzde 50 değer kaybetti.

Dahası, altının 1.300 dolarda tekrar eden başarısızlığı, psikolojik seviyenin sert bir yakın vadeli direnç olarak tespit edildiğini gösteriyor. Bu arada, BTC 11 Ocak’tan bu yana 3.500 dolar desteğini savunmayı başardı.

Kripto para, sarı metalde geri çekilme devam ederse güçlü bir yükseliş hareketi görebilir.

Bitcoin günlük grafiği

Günlük grafikte BTC, 3.500 dolarlık önemli destekle “uzun kuyruklu” bir mum oluşturdu. Ve bu durum düşüşün tükenmesine işaret ediyor olabilir. Olumlu bir takip – yani, 3.615 doların (Salı gününün en düşük seviyesi) üzerinde kararlı bir hareket, yükseliş eğilimini doğrulayabilir.

Görünüm

Bitcoin ve altın fiyatı ters korelâsyon gösteriyorlar ve altındaki devam eden zayıflıklar BTC’nin ilerlemesini sağlıyor.

Teknik göstergeler söz konusu olduğunda, 10 haftalık MA düşüşünde gösterildiği gibi düşüş eğilimini sürdürüyor. Bugün fiyatlar (UTC’ye göre) 3.615 doların üzerinde kapanırsa 4.000 dolara yükselme olasılığı artacaktır.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin