CBDC’ler Bitcoin ve kripto para piyasasını nasıl etkiler?
CBDC’ler Bitcoin ve kripto para piyasasını nasıl etkiler?

CBDC’ler Bitcoin ve kripto para piyasasını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bundesbank başkanı, merkez bankası kripto para fikrini kınadı. Jens Wiedmann, kripto para birimlerinin finansal sistemi dengesizleştirebileceğini söyledi. Deneysel Blockchain projeleri ise tkileyici sonuçlar gösteremedi.

Bundesbank başkanı, merkez bankası kripto para fikrini kınadı

Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Wiedmann, çok konuşulan merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kötü bir fikir olduğunu düşünüyor. Bu tür bir varlık, ciddi sonuçlara yol açacak ve finansal sistem için bir dengesizleştirici olarak işlev görecek ve bankanın işlem risklerini artıracak.  Bu arada Mayıs sonunda, Bundesbank başkanı bir Blockchain hakkında eleştirel bir bakış açısı dile getirdi. 

Teknolojiyi bütünleştirmek için deneme projesinin muhteşem sonuçlar üretmediğini ve mevcut sistemden daha yavaş ve daha pahalı olduğunu iddia etti. Özellikle, Litvanya Bankası’nın başkanı ve ECB’nin yönetim kurulu üyesi Vitas Vasiliauskas konuyla ilgili görüşlerini tam tersi yönde ele alıyor. Bu yetkililer, CBDC’nin yeni bir tür merkez bankası parası olacağına inanıyorlar. Kısa bir süre önce Uluslararası İskanlar Bankası’na (BIS) konu hakkında konuştu.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin