kripto paralara yatırım
kripto paralara yatırım

Çarpıcı sonuçlar: Güney Afrikalıların çoğu kripto paralara yatırım yapacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Afrika, kıta da en gelişmiş ekonomi ve finans sektörüne sahip. Güney Afrikalılar, dünyanın dört bir yanındaki merkezi olmayan sayısal finansal varlıklar üzerindeki düzenleyici kaygılara rağmen, kripto para yatırımlarına ve ticaretine giderek artan bir şekilde ilgi göstermekte. Çarpıcı anket sonuçları, Güney Afrikalıların yüzde 50’sinin kripto paralara yatırım yapacağını gösteriyor.

Çarpıcı sonuçlar: 2018’de Güney Afrikalıların yüzde 50’si kripto paralara yatırım yapacak

MyBroadband 2018 kripto para anketine göre,  Güney Afrika’da daha önce düzenleme yapılmamış olan kripto para ve madencilik alanında Güney Afrikalılar fazlası ile aktif. MyBroadband teknoloji haberleri ve araştırma sitesinin Cuma günü, yayınladığı anket  sonuçlarına göre, kripto para birimine sahip olmayan anket katılımcılarının neredeyse %50’si 2018 yılı içerisinde kripto paralara ya da kripto para madenciliğine yatırım yapmayı planlıyor.

Araştırmaya katılan birçok teknoloji meraklısı olan Güney Afrikalı, kripto paralara hiç yatırım yapmamış olsalar da, kripto para almayı planladıklarını söyledi. Bitcoin ve Ethereum için küresel fiyatlar, 2017 yılının sonlarına doğru en yüksek seviyesini görürken, fiyatlar son birkaç haftadır dalgalı bir seyir izlemekte. Kripto para birimlerinin fiyatları, dünyadaki kripto varlıklar etrafındaki gelişmelere ve düzenleyici sorunlara karşı hassas.

Kripto paralar gün geçtikçe Güney Afrika’da yaygınlaşıyor

MyBroadband anketine katılanların yaklaşık %25’i kripto para birimine yatırım yapacağını, %15’i kripto para ve kripto para madenciliğine yatırım yapacağını ve %7’lik bir kesim ise sadece kripto para madenciliğine yatırım yapacağını söyledi.

Güney Afrika Gelir İdaresi (SARS)’nin başkanı Cliffe Dekker Hofmeyer, Güney Afrika’da kripto paraların artan popülaritesine rağmen vergi ve düzenlemelere ilişkin herhangi bir mevzuatın bulunmamasının önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtiyor. Raporlar, kripto para ticaretinin Güney Afrika’da yaygınlaşmaya başladığını ve bazı restoranların ve işletmelerin ödeme için kripto para birimlerini kabul ettiğini gösteriyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin