Coinbase CEO'su kurumsal yatırımcıların ne kadar kripto para aldığını açıkladı
Coinbase CEO'su kurumsal yatırımcıların ne kadar kripto para aldığını açıkladı

Çarpıcı Diar raporu: Kurumsal yatırımcılar OTC Bitcoin (BTC) pazarlarını tercih ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha yüksek likiditeye sahip olan OTC fiziki Bitcoin (BTC) pazarları, 17 Aralık’ta Diar araştırma firması tarafından yayınlanan bir analize göre, kurumsal yatırımcıların tercihi oluyor.

Coinbase, kurumsal müşterilerin fiziki Bitcoin talebini karşılıyor

Diar raporuna göre, önde gelen Amerikan’ın popüler kripto para borsası CoinBase’in, OTC fonlarına yatırım yapmak için artan bir iştahı var. OTC ticaret hacminin GKM dışı yatırımlar tarafından gölgelenmesine rağmen, OTC pazarlarının yıllık kullanılabilir zamanların sadece %31’ine açık olması önemlidir. OTC pazarlarındaki BTC ticaret hacmi açısından, Grayscale’in Bitcoin Yatırım Ortaklığı (GBTC), Coinbase tarafından gölgede bırakıldı.

GBTC yaklaşık 203.000 BTC’nin sahibi. Bu rakam Bitcoin’in dolaşımının %1’ine denk gelmekte. Bu varlığın çoğunluğu, 2018’de 9 aylık bir süre boyunca, Grayscale’in Bitcoin ortaklığına 216 milyon dolarlık net yatırımı nedeniyle gerçekleşti.

2018’de, OTC piyasa saatleri BTC işlem hacimlerindeki Coinbase için %20’lik bir artışa işaret ediyordu; bu rakam 2017’de 9 aylık dönemde GBTC’ye kıyaslandığında, hacimlerde yüzde 35’lik bir düşüşe karşılık geliyor.

OTC piyasasi

“Mevcut fiyatlardan bir satıcı bulmak her zamankinden daha zor”

Raporda dikkat çeken bir bölümde şu ifadeler yer alıyor:

Sürekli ticaret için trader’lar ve yüksek net değere sahip hisse sahipleri 7/24 saat hizmet talep ediyorlar. Oldukça değişken bir piyasadaki soğuk cüzdanlara erişim ve depolama, 2018’de çok düşük seviyelerde olmasıyla dikkat çekiyor. Tersine, piyasadaki belirsizlikler bir engel oluşturabilir ve kurumları açık pazar oluşturmak için insan gücünü artırmaya zorlayabilir.

Bir OTC servisi sağlayan kripto para borsası olan Hodl Hodl, büyük sipariş taleplerinin 2018’de “katlanarak” artmakta olduğunu belirtti.  Hodl Hodl CEO’su Max Keiudn’da artan talepler için “Mevcut fiyatlardan bir satıcı bulmak her zamankinden daha zor” dedi.

Coinbase, kasım ayı sonlarında OTC alım satımını başlatarak, kurumsal müşteriler için artan OTC kripto ticareti talebini karşıladı. Müşteriler için büyük bir fayda da, borsaların hem döviz hem de OTC işlerini sunmayı aktif olarak düşünmeleridir.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin