Çılgın yükseliş! Bu token iki saatte 100 kat arttı!
Çılgın yükseliş! Bu token iki saatte 100 kat arttı!

Çarpıcı araştırma sonucu: Borsalar küçük altcoinleri pump ve dump şemaları için kullanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance, hala tüm büyük ticaret platformları arasında en fazla günlük işlem hacmine sahip. Blockchain Transparency Institute, birçok borsanın pump ve dump şemaları düzenlemek için küçük altcoinleri kullandığını bildiriyor.

OKEx günlük işlem hacmi, sadece 30.000 kullanıcıyla 700 milyon dolar mı?

Blockchain Transparency Institute’e göre Malta merkezli dijital para borsası Binance, hala düzenli olarak 24 saatlik işlem hacminde 1 milyar dolara ulaşarak üst sıradaki kripto para işlem platformu olma konumunu koruyor. Binance’in kripto para işlem platformunu 24 saat içinde 160.000’den fazla kullanıcı ziyaret ediyor. İkinci sırada yer alan  OKEx gibi diğer kripto para borsalarının günlük aktivitesi -API hacmi, mobil birim hacmi ve etkin kullanıcı sayısı bakımından- Binance kadar değil.

OKEx’te günlük ortalama işlem hacmi 700 milyon dolar civarında. Hong Kong merkezli kripto para platformunu her gün yaklaşık 30.000 trader ticaret işlemleri için kullanıyor. Blockchain Transparency Institute’ün yaptığı araştırmalar, birçok kripto para borsasının nispeten küçük piyasa değerine sahip altcoinleri pump ve dump şemalarını düzenlemek için sahte hacim ve alım satım faaliyeti oluşturarak hedeflemeye devam ettiğini gösteriyor.

Borsalar pump ve dump şemaları düzenliyor

Raporda bazı borsaların piyasa değeri küçük kripto paraları hedef aldığı belirtiliyor. Ayrıca pek çok kripto para projesi bu borsalar için token tahsis ediyor. Daha sonra bu tokenler, yatırımcıları çekmek amacıyla CoinMarketCap üzerinde hacim sayılarını şişirmek için kullanılıyor.

Gerçek kripto piyasası etkinliği hakkındaki farkındalığı artırmak için Blockchain Şeffaflık Enstitüsü, “%80’in üzerinde API ticareti” ile yapılan ticaretleri gösteren bir Ticaret Danışmanlığı Listesi yayınladı. Raporda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

CoinMarketCap’teki sıralamasındaki en büyük 100 kripto para borsasının birçoğu bir pazarlama avantajı elde etmek amacıyla wash trading yöntemini (yıkama ticareti) kullanıyor. Borsalar, bu şekilde trafiğinin yüzde 80-90’ını CoinMarketCap’ten alıyor. Listeleme için ise 5 BTC’den 60 BTC’ye kadar listeleme ücreti talep ediyorlar.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin