Gil Luria: “Bu bir likidite sorunu olduğu anlamına gelmez.”
Gil Luria: “Bu bir likidite sorunu olduğu anlamına gelmez.”

Çarpıcı araştırma: Son 6 ay içinde Bitcoin’lerin yanlızca 4’te 1’i hareket etti: Peki bu bir likidite sorunu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel finansal piyasalarda volatilite geri dönerken yapılan yeni bir araştırma, son altı ay içinde dört Bitcoin’den sadece birinin çevrimiçi adresler arasında taşındığını ortaya koyuyor. Peki bu bir likidite sorunu mu?

Bu, 2017’nin sonlarından bu yana büyük bir değişiklik

Araştırmacı Coin Metrics’in derlediği verilere göre, bu tüm Bitcoin’lerin yaklaşık yarısının aktif olduğu 2017’nin sonlarından bu yana büyük bir değişiklik. Coin Metrics, geçtiğimiz yıl sonlarında rekor fiyat düşüşü sırasında bile 2015’ten beri en büyük kripto paranın faaliyetinin bu kadar düşük seviyede olmadığını belirtiyor. Cambridge merkezli Coin Metrics’in kurucu ortağı Nic Carter, bir Bitcoin durgunluğunda olduğumuzu söylüyor.

Coin Metrics’e göre, yeni çıkarılan kripto paralar dahil olmak üzere, Bitcoin’in yaklaşık yüzde 50’si, son 12 ayda, 2017 sonlarında yaklaşık yüzde 60 düşüş gösterdi.  Özellikle geçtiğimiz yılın sonunda Bitcoin’in fiyatının neredeyse 20.000 dolardan yüksek bir seviyeye ulaştığı göz önüne alındığında, faaliyetlerdeki düşüş daha da şaşırtıcı. Bu yatırımcıların çoğu hızlı bir kâr elde etmeyi umdu fakat fiyatlar düştükçe kripto paraları elde tutmak zorunda kaldıklar. Bitcoin’de yeniden fiyat artışı yaşanması durumunda birçoğunun onları satacağı belirtiliyor.

Gil Luria: “Bu bir likidite sorunu olduğu anlamına gelmez.”

Tarihsel veriler, büyük miktarda Bitcoin’in hiç ticaret yapmadığını gösteriyor. Coin Metrics’in tahminlerine göre, tüm Bitcoin’lerin yüzde 40’a varan kısmı soğuk depolama yöntemiyle saklanıyor. Şirket, diğer yüzde 25 ila 35’lik kısmın yarı-likit durumda olduğunu, ve bu yüzden uzun vadede hodler’ların sadece boğa koşularında ortaya çıktığını söylüyor. Coin Metrics, fiyat düşüşleri sırasında ise sadece Bitcoin’lerin yüzde 30’unun mevcut olduğunu vuruluyor.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre günlük işlem hacmi Ocak zirvesinden yaklaşık yüzde 80 oranında düşmüş olsa da hala yaklaşık 4 milyar dolarlık Bitcoin el değiştiriyor. Da Davidson & Co.’dan kurumsal sermaye direktörü Gil Luria, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu bir likidite sorunu olduğu anlamına gelmez. Günde 4 milyar dolar hacim, Bitcoin’de neredeyse her yatırımcının tüm pozisyonlarını bir işlem günü içinde kapatabileceği anlamına geliyor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin