Cardano ve Google'ın yakınlığı, Ethereum'un konumunu tehdit ediyor
Cardano ve Google'ın yakınlığı, Ethereum'un konumunu tehdit ediyor

Cardano ve Google’ın yakınlığı, Ethereum’un konumunu tehdit ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOHK’den Charles Hoskinson ve Duncan Coutts, teknoloji devi Google’ın Londra merkezini ziyaret ettiğinden beri Cardano ve Google arasında bir ortaklık duyurusu bekleniyor. Hoskinson, Cardano (ADA) dijital tokenini tanıtmaktan sorumlu olan IOHK’nin kurucu ortağı, Coutts ise şirkette mühendislik direktörü olarak görev almakta. Google, IOHK ile ilgilenirse Cardano’nun, Etherium’u kripto para dünyasındaki baskın konumundan devirmesi çok uzun sürmeyecek.

Cardano ve Google, Ethereum ile nasıl rekabet edeceğini planlıyor

Londra’daki Google Q/A oturumu sırasında Hoskinson, Cardano‘nun temel bir tanıtımını yaptı ve Cardano’nun, Ouroboros olarak bilinen algoritmasını açıkladı. Oturum sonundaki IOHK’nin basın açıklamasında Google’ın, Smarteum’u değiştirmek için Cardano’ya göz kırptığı açıkça anlaşılıyor.

Cardano’nun Ethereum’a olan teknolojik üstünlüğünü vurgulayan Hoskinson, Google yöneticilerine şu açıklamalarda bulundu:

Pek çok Java, C++ veya Go geliştiricisi Ethereum’da kod yazıyor. Ethereum bu dilleri desteklemiyor. Eğer en iyi 10 dilde bakarsanız hiçbiri sistemde çalışmayacaktır. Bu nedenle tanım gereği tüm geliştiriciler sistem için geliştirilmiyor. Cardano ile, tamamen kapalı, yüzde yüz destekli ve EVM kullanan bir sistemimiz olacak.

Cardano yatırımcıları, son fiyat dalgalanmaları nedeniyle bir baskıyla karşı karşıya kalabilirler, ancak uzmanlar teknik üstünlüğü göz önünde bulundurarak bunun daha uzun vadeli bir satın alma olduğuna inanıyorlar.

Ethereum değer kaybediyor

Bu arada, Ethereum dünden bu yana fiyatlarda bir düşüş sergiliyor. ETH fiyatı, son iki hafta boyunca 500 dolarlık direnç seviyesine ulaşmak için mücadele ediyordu. Üç gün içinde ulaştığı en yüksek değer, şu anki temel direnç seviyesi gibi 476 dolar.

Dalgalı değer parametresine rağmen Ethereum, elden çıkarma avantajına sahip bir para birimi ve onu yenmek, Cardano için hiçbir şekilde cakewalk olmayacak. Bununla birlikte Cardano, Tayland Borsası BitKub ve CoinRoom’da listelendiğinden beri bazı olumlu manşetlerde önce çıkıyor. Bu listeler Bitcoin‘in son fiyat artışları göz önüne alındığında daha da belirgin hale geliyor.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin