Cardano tokeni kripto kredileri için teminat oluyor
Cardano tokeni kripto kredileri için teminat oluyor

Cardano tokeni artık kripto kredileri için teminat olarak kabul edilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

NEXO’dan Teodora Atanassova, kripto destekli kredilerde artık Cardano’yu (ADA) kabul edeceklerini duyurdu. NEXO, Credissimo tarafından desteklenen ve müşterilere kripto teminatlar kabul ederek anında kredi sağlayan bir fintech grubu. Bu gelişmeyle Cardano tokeni artık kripto kredileri için teminat olarak kabul edilecek.

Cardano tokeni kripto kredileri için teminat oluyor

Teodora Atanassova konuya yönelik Twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı:

NEXO anında borçlar için teminat olarak Cardano’yu kabul etmeye başlıyor.

Yaklaşık 2 hafta önce NEXO, Binance Coin’in (BNB) kripto para destekli  krediler için teminat olarak kabul edileceğini duyurdu. NEXO, zaman içinde teminat temeli için başka kripto para birimlerinin de platforma ekleneceğini belirtiyor.

2015 yılında geliştirilmeye başlanan Cardano, 1 Ekim 2017 tarihinde borsalarda işlem görmeye başladı ve ilk borsa çıkış değeri 0,02 dolar. Deadalus isimli açık kaynak kodlu bir cüzdan kullanıyor ve bu cüzdan sayesinde kullanıcılar, koinlerini daha güvenli bir şekilde saklayabiliyor. Cardano, Bitcoin de dahil olmak üzere birçok kripto paranın kullandığı Proof of Work algoritması yerine Proof of Stake algoritmasını kullanıyor. Cardano, kullandığı geliştirilmiş akıllı sözleşmeler sayesinde Ethereum’a rakip ya da alternatif olarak gösteriliyor. Cardano ekibinin önemli bir özelliği ise, Ethereum’un eski CEO’su Charles Hoskinson’un da ekipte yer alması.

Bithumb ve eToro Cardano’yu listeledi

Cardano topluluğundaki son gelişmeler arasında Daedalus Cüzdan adı verilen yerel cüzdan uygulamasının lansmanı yer alıyor. Haziran ayının üçüncü haftasında IOHK ekibi, Cardano ile ilgili birçok projede kayda değer bir gelişme gösterdi. Haftalık raporda Daedalus cüzdanı, Networking ve DevOps ile ilgili önemli bilgiler yer alıyor.

10 milyonu aşkın kullanıcısıyla bir sosyal ticaret ağı olan eToro, geçtiğimiz günlerde ticaret platformuna Cardano tokenine ilişkin yeni işlem çifti eklediğini duyurdu. Böylece Cardano (ADA) eToro platformunun büyüyen kripto varlıkları arasına dahil oldu. Ayrıca Bithumb 13 Haziran tarihinde Cardano’yu platformuna ekledi.

Cardano (ADA) fiyat grafiği
Cardano (ADA) fiyat grafiği

Cardano (ADA) fiyatında son durum

Cardano 3,2 milyar dolarlık piyasa değeriyle şu anda 8. sırada yer alıyor. Cardano yazım sırasında %0,5 oranında düşüşle 0,12 dolar seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta Cardano, %13,8 oranında değer kaybına uğradı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin