Kripto para fonu yöneticisi: “Bitcoin buradan kolaylıkla 2-3 katına çıkacak.”
Kripto para fonu yöneticisi: “Bitcoin buradan kolaylıkla 2-3 katına çıkacak.”

Andreessen Horowitz’in kripto para fonu oluşturması sektör için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook, Airbnb, Uber ve Twitter gibi teknoloji şirketlerine yaptığı yatırımlarla bilinen ve dünyanın önde gelen girişim sermayesi şirketlerinden biri olan Andreessen Horowitz’in 300 milyon dolarlık bir kripto para fonu oluşturması kripto paralar için ne anlama geliyor?

Andreessen Horowitz 300 milyon dolarlık bir kripto para fonu yarattı

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük teknoloji odaklı girişim sermayesi şirketlerinden biri olan Andreessen Horowitz’in 300 milyon dolarlık bir kripto para fonu yarattığını bildirdik. A16Z adıyla bilinen şirket, 2009’dan beri dünyanın sayılı markalarına dönüşen şirketlere yaptığı yatırımlarla tanınıyor. Bugün şirketin yatırım yaptığı Airbnb 31 milyar dolar, Facebook 576 milyar dolar, Uber 72 milyar dolar ve Coinbase 10 milyar dolarlık bir şirkete dönüştü. Bu nedenle A16Z’nin gelecekte potansiyelini gösterecek şirketleri erken aşamada yakalamadaki başarısı tartışılmaz.

Andreessen Horowitz’in piyasaya yatırım yapması ne anlama geliyor?

Şirketin genel ortağı Chris Dixon, oluşturulan yeni kripto para fonuyla ilgili olarak, şunları söyledi:

5 yıldan beri kripto varlıklara yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlardan hiçbirini sonlandırmadık ve yakında sonlandırmayı da planlamıyoruz. 10 yıldan fazla süreli yatırımlar yapabilmek için A16Z kripto fonunu yapılandırdık. Piyasa koşullarından bağımsız olarak zaman içinde sürekli olarak yatırım yapmayı planlıyoruz. Başka bir kripto kışı ile karşılaşırsak yine de agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Andreessen Horowitz’in 300 milyon dolarlık kripto para fonu oluşturduğu haberiyle birlikte şu soru ortaya çıkıyor: Neden böyle bir şirket yüzde 70 oranında gerilemiş bir piyasaya yatırım yapıyor ve böyle bir şirketin kripto para piyasasına yatırım yapması ne anlama geliyor?

Piyasadaki mevcut fiyatlar yatırım fırsatı sunuyor

A16Z’nin zamanlamasının, piyasa tarihinin en kötü üçüncü düzeltmesi olan yüzde 70’lik bir düzeltmenin ortasında gelmesi birçok yatırımcı için sürpriz olabilir. Ancak şirketin bu hamlesinin bu fiyat aralığındaki yatırım fırsatlarının bir daha asla geri gelmeyeceğini ve kripto para piyasasının çok trilyon dolarlık bir sektöre dönüşebileceğine olan güveni sergilediğine inanılıyor.

Dixon, kripto para piyasasının yaklaşık 20 trilyon dolara ulaştığında kendisini balon gibi hissettireceğini söyleyen yatırımcılara kıyasla şirketinin kripto para piyasasının hala erken aşamada olduğundan emin olduğunu ifade ediyor. Ayrıca Dixon, kripto para sektörünün henüz emekleme döneminde olduğunu ve uzun vadede hızlı bir büyüme sağlayabileceğini belirtiyor. Dixon, sözlerine şunları ekliyor:

Kripto para hamlesinde erken davrandığımıza inanıyoruz.

Steemit

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin