featured

Cardano için yeni bir dönüm noktası: Bu gelişme, fiyatta büyük bir ralliyi tetikleyebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA) ağında kilitlenen varlıkların (TVL) toplam değeri, 14 Temmuz’da  yılın en yüksek seviyesi olan 200 milyon dolara ulaştı. Bu zirve, varlığın piyasa değeri 2 milyar dolara yaklaşırken sermaye girişleriyle aynı zamana denk geldi.

Cardano’nun TVL’si bu yılın en yüksek noktası olan 209 milyon dolara yükseldi. Ancak, daha sonra bir miktar geri çekilme yaşadı ve şu anda 192 milyon dolar civarında.

Cardano TVL yılın en yüksek seviyesine ulaştı

DeFi platformlarında kilitlenen ADA token sayısı yaklaşık 600 milyondur. Bu veri, bu yazı yazılırken yıllık en yüksek seviye olan 587 milyon seviyesinde bulunuyor.

Bu dönüm noktası, ağ üzerinde yerleşik merkezi olmayan uygulamalarla (dApps) daha fazla tacir etkileşimde bulunduğundan, bu yıl Cardano’da artan merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetini vurgulamaktadır.

Cardano DeFi

Büyüyen TVL, ağın merkezi olmayan borsa (DEX) ticaret hacmindeki artışla bağlantılı. Cardano, bu yılın başından bu yana işlem hacminde bir artışa tanık oldu ve Haziran ayında 274,81 milyon dolar ile zirveye ulaştı.

Temmuz ayının ilk verileri, 15 Temmuz itibariyle 92,85 milyon dolarlık bir kayıtla bu eğilimin sabit kaldığını gösteriyor.

ADA piyasa değeri 2 milyar dolar arttı

ADA’sının piyasa değeri de bu dönemde önemli bir büyüme kaydetti ve 14 Temmuz’da yaklaşık 13 milyar dolara yükseldi.

ADA, 13 ve 14 Temmuz arasında 2,10 milyar dolarlık bir giriş alarak piyasa değerini 10,11 milyar dolardan 12,89 milyar dolara çıkardı. Ancak ardından, 11,70 milyar dolara bir düzeltme yaşadı.

Piyasa değerindeki artış, aynı dönemde ADA’nın değerindeki keskin artışla ilişkilidir. ADA, geçen hafta %16’dan fazla bir artış kaydetti ve 0,37 dolarda zirve yaptı.

Bununla birlikte fiyat, son 24 saat içinde %3,90’lık bir düşüş yaşadı ve gözde altcoin bu yazının yazıldığı sırada 0,33 dolar civarında işlem görüyor.

Hoskinson, XRP davasındaki kararı kutladı

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, bir tweet aracılığıyla Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve CTO’su David Schwartz’ı alkışlayarak SEC ve Ripple davası kararını övdü.

Hoskinson ayrıca XRP topluluğunu zaferinden ötürü övdü ve bunu tüm kripto para birimleri için önemli bir adım olarak nitelendirdi. Hoskinson bu konuda şöyle dedi:

Aferin XRP. XRP ülkesi için küçük, kripto para birimleri için dev bir adım.

XRP topluluğuna yönelik önceki eleştirilere rağmen, Hoskinson, SEC’in daha geniş kripto endüstrisine karşı eylemlerini takiben köprüleri onarıyor gibi görünüyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin