Uzman görüşü: Bu altcoin testnet beklentisiyle pump görebilir!
Uzman görüşü: Bu altcoin testnet beklentisiyle pump görebilir!

Cardano hard fork: Shelley güncellemesi çok yakında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bilindiği gibi Cardano ekibinin bir sonraki platform geliştirme aşamasına son derece yakın. Söz konusu yükseltme, yaygın olarak “Shelley” olarak adlandırılıyor.

Cardano, Shelley ile tamamen merkezsizleşecek

Çekirdek özünde Shelley, Cardano ekosisteminin tamamen merkezsiz bir çerçeveye geçmesine izin verecek. Şu anda ağın karşılaştığı belirsiz ve delegasyonla ilgili sorunların bir kısmını azaltacak.

Bu son güncellemenin Mart ayının sonuna kadar yürürlüğe gireceği bildiriliyor. Bununla birlikte, gelişme oldukça yavaş ilerliyor ve birçok ADA destekçisi Cardano ekibini sorgulamaya başlıyor. Çünkü öngörülen yol haritalarında kendilerine verilen sözleri yerine getirme konusunda şüpheler bulunuyor.

Hard fork’ta son durum

Daha önce de belirtildiği gibi, Cardano’nun çevrimiçi topluluğunun birçok üyesi, çeşitli sosyal medya platformlarında yapılacak güncellemelerle ilgili endişelerini dile getiriyor. Örneğin, bir Redditor kısa bir süre önce Mart ayına kadar zaten bir hafta kaldığını ve henüz bir testnet yayınlanmadığına dikkat çekti.

Bu aşamada, Jonne33 adındaki bir Cardano topluluğu üyesi, geçiş sürecinin tahmin edebileceğinden daha karmaşık olduğunu söyledi. Yeni başlayanlar için, Shelley’nin son haliyle uygulanabilmesi için pek çok aşama var – bunun bir sonucu olarak, yeni güncellemenin bu ayın sonuna kadar “tam etkili” hale gelmesi pek olası değil.

Projenin geçirmesi gereken temel aşamalardan bazıları şunlardır:

Aşama 1: Stakepool Görev Grubu üyelerinden gelen verilerin ilk test ağını oluşturmak için kullanılması.

Aşama 2: Protokol anahtarının başlatılması

Aşama 3: Cüzdan arka uç işlemlerinin tamamlanması

Birçok bağımsız kripto analistinin Cardano’nun OBFT’e geçişinin yalnızca Mart ayının ortasına kadar tam olarak yürürlüğe girebileceği görüşünde olduğuna dikkat etmek gerekir. Bunun temel olarak anlamı, Shelley test ağının Mart ayının ikinci yarısına kadar dünyaya tanıtılması ve ana ağ uygulamasının Nisan ayının ikinci haftasından önce hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğidir.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin