XRP

XRP fiyatı yeniden 0,5 doların üzerine çıktı: Yükseliş trendi uzun sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Ağustos Perşembe günü, Bitcoin [BTC] bir gün içinde yüzde 12,5 düşerek Binance’de 25,1 bin dolara ulaştı. Bu şiddetli satış dalgası, XRP gibi birçok altcoin sahibinin kör bir panikle varlıklarını elden çıkarmasına neden oldu. XRP de dâhil olmak üzere birçok varlık o gün çift haneli yüzde kayıpları yaşadı.

Durum böyle olunca kripto piyasasında henüz bir toparlanma işareti görünmüyor. BTC daha yüksek bir zaman dilimi destek bölgesinin üzerindeydi. Ancak XRP için düşüş trendi güçlüydü ve boğalar 0,56 dolar seviyesini savunamadı. Daha fazla kayıp yaşanması kuvvetle muhtemel görünüyordu.

XRP ayıları 0,55 dolarlık destek bölgesini kırdı!

6 saatlik grafik, 0,55 dolar bölgesini H12 grafiğinden eski bir yükseliş emri bloğu olarak vurguladı. XRP fiyatları 17 Ağustos’ta bu bölgenin altına düşerek düşüş eğilimi gösteren bir emir bloğuna dönüştü. RSI, H6 grafiğinde 9,38’e düştü ve baskı sırasında 28,4 seviyesindeydi. Bu, yoğun düşüş momentumuna işaret ediyordu.

OBV de geçtiğimiz hafta boyunca güçlü bir düşüş eğilimi gösterdi. Piyasa yapısı hem günlük grafikte hem de 6 saatlik grafikte düşüş eğilimindeydi. 78,6 seviyesinin bu kadar çabuk aşılması, satıcıların açık bir üstünlüğe sahip olduğunu ve daha fazla kayıp yaşanabileceğini gösterdi.

Bu nedenle, önümüzdeki günlerde 0,56 dolar seviyesine bir sıçrama meydana gelebilir ve bunu muhtemelen reddetme izleyebilir. Aşağı doğru başka bir hareketten önce, 0,516-0,57 dolar arasındaki bir adil değer boşluğu, fiyat likiditeye çekildiği için XRP’yi kendisine çekebilir.

Güneyde, 0,353 dolardaki yüzde 23,6’lık uzatma seviyesi, XRP’nin muhtemelen düşeceği bir destek seviyesiydi. Ancak bunun gerçekleşmesi birkaç hafta sürebilir. 0,5 dolarlık bölge psikolojik destekti ve ayıların bu alanı kırması biraz zaman alabilir.

Negatif fonlama oranı tekrar pozitif bölgeye tırmanıyor!

XRP

Fiyatlarda 17 Ağustos’ta yaşanan düşüş sırasında Açık Faiz ve spot CVD güneye doğru sert bir düşüş kaydetti. Kısa pozisyonların piyasaya hâkim olması nedeniyle fonlama oranı da olumsuz yönde dalgalandı.

XRP son iki gün içinde 0,48 – 0,5 dolar bölgesini destek olarak almayı başardı ve fonlama oranı 0’a doğru tırmanmaya başladı ve son iki gündür hafif pozitif seyrediyor. Spot CVD de yükseldi ve alıcıların hızlı kayıpların ardından varlığa teklif verecek kadar cesur olduğunu gösterdi. Açık Faiz daha yükseğe sıçramadı, bu da spekülatörlerin spot piyasadaki alıcılardan daha az ikna olduğunu gösterdi.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin