featured

Cardano boğa formasyonu oluşturdu: Üçlü dip sonrası ADA fiyatı artacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano’nun (ADA) fiyatı temmuz ayının başından bu yana üçlü dip boğa formasyonu oluşturdu. Formasyon, yılın başından bu yana var olan 0,24 dolarlık yatay destek alanının içinde. Fiyat bu boğa formasyonuna olumlu tepki verecek mi?

Cardano boğa formasyonu oluşturdu!

ADA için günlük grafik analizi, nisan ayında 0,46 dolarlık yıllık zirveye ulaşmasından bu yana fiyatının düştüğünü ortaya koyuyor. Bu düşüş 10 Haziran’da 0,22 dolarla en düşük noktasına ulaştı. Bu düşüşün ardından Cardano’nun fiyatı bir toparlanma yaşadı. Uzun bir alt fitil (siyah simge) oluşturdu ve 0,24 dolar seviyesini bir destek bölgesi olarak teyit etti.

Daha sonra ADA, 17 Ağustos ve 11 Eylül (yeşil simgeler) olmak üzere iki kez 0,24 dolarlık destek alanını tekrar ziyaret etti. Bu, tipik olarak yükseliş olarak görülen üçlü dip formasyonunu oluşturdu. Bu yükseliş formasyonuna rağmen ADA henüz yukarı yönlü bir hareket gerçekleştirmedi.

Haberlerde Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Sam Bankman-Fried’ın medyada adil olmayan bir şekilde yer almasından duyduğu şoku dile getirdi. Daha açık bir ifadeyle “Benim neslimin Bernie Madoff’u medya tarafından serbest bırakılıyor” dedi.

Bay Hoskinson ayrıca Midnight Protocol adlı gizlilik odaklı yeni bir yan zinciri de tanıttı. Üç temel vizyonu Örgütlenme, Ticaret ve İfade Özgürlüğüne dayanıyor ve ACE kısaltmasına yol açıyor.

Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) trendin yükseliş yönünde olduğunu gösterir. Yatırımcılar RSI’ı bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu ölçmek için bir momentum göstergesi olarak kullanır ve varlıkların alımına veya satımına karar vermelerine yardımcı olur.

Yükseliş trendi sırasında RSI değerinin 50’nin üzerinde olması boğaların avantajlı olduğunu, 50’nin altında olması ise ayıların iş başında olduğunu gösterir. Özellikle RSI üçlü dip formasyonunun oluşumu sırasında önemli bir yükseliş sapması (yeşil çizgi) göstermiştir.

Bu sapma, momentumdaki bir artış fiyattaki bir düşüşe eşlik ettiğinde ortaya çıkar ve genellikle yükseliş eğilimine doğru bir dönüş sinyali verir.

ADA fiyat tahmini: Kısa vadeli kopuş geri dönüşü başlatabilir mi?

Fiyat hareketine daha yakından bakıldığında, Cardano ADA 15 Eylül’de azalan direnç trend çizgisinden bir çıkış yaptı. Altcoin hemen yükselişe geçmese de Ekim ayının başında hızını artırdı ve 2 Ekim’de 0,27 dolarlık yüksek bir seviyeye ulaştı.

Bu nedenle kripto para için gelecekteki en olası hareketin, en azından 0,31 dolarlık direnç bölgesini hedefleyen yukarı doğru bir itme olduğunu tahmin etmek mantıklıdır. Bu bölge hem 0,5 Fibonacci geri çekilme direnç seviyesine hem de yatay bir direnç alanına karşılık geliyor. Mevcut fiyattan yüzde 20 daha yüksektir.

Bu alanın başarılı bir şekilde geri kazanılması yalnızca üçlü dip formasyonunu teyit etmekle kalmayacak, aynı zamanda genel yükseliş Cardano trendinin tersine dönmesini de doğrulayacaktır.

Cardano

Ancak bu iyimser ADA fiyat projeksiyonuna rağmen fiyatın 0,24 dolarlık yatay bölgenin altına düşmesi hâlinde hem uzun vadeli üçlü dip formasyonunun hem de kısa vadeli yükseliş görünümünün olumsuz etkileneceğini belirtmek gerekir.

Böyle bir senaryoda, fiyatın yüzde 30 düşüşle 0,18 dolara gerilemesi daha olası bir ihtimal hâline gelir. Dip, en son artışın 1,27 dış Fib geri çekilmesi kullanılarak bulunur.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin