featured

Bitcoin ETF kararı yaklaşıyor: BTC fiyatı nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı 2 Ekim’de 28.592 dolara ulaştığından bu yana düşüş gösterdi. Düşüş, şu anda direnç olarak teyit edilen 28.000 dolar yatay alanın üzerinde bir sapmayı doğruladı.

Bitcoin yüksek menzilin reddedilmesinin ardından düştü!

Günlük zaman dilimi teknik analizi, Bitcoin fiyatının 2 Ekim’de 28.580 dolara (kırmızı simge) ulaşmasından bu yana düştüğünü gösteriyor. O sırada BTC’nin 28.000 dolarlık yatay direnç alanından çıktığı görülüyordu. Ancak fiyat artışını sürdüremedi. Kısa bir süre sonra bölgenin altına düştü ve 6 Ekim’de direnç (siyah simge) olarak doğrulandı.

Bitcoin o tarihten bu yana hızla düşerek 11 Ekim’de 26.538 dolara kadar geriledi. Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşağı yönlü bir okuma verir. Piyasa yatırımcıları RSI’ı aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye veya satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır.

50’nin üzerindeki okumalar ve yukarı yönlü bir trend boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterirken 50’nin altındaki okumalar bunun tersini gösterir. Gösterge 50’nin altında ve düşüyor, her ikisi de düşüş eğiliminin işaretleri. Ayrıca tüm yukarı yönlü hareketten önce gelen yükseliş sapması trend çizgisinden (yeşil çizgi) ayrılmıştır.

Bitcoin

Bugün çok ilginç Bitcoin haberleri var!

Bugün, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), bir Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) engellemek için yeterli gerekçe görmeyen bir mahkemenin kararına itiraz etmesi için son tarih. SEC gün sonuna kadar bu karara itiraz etmeyi ihmal ederse diğer Spot Bitcoin ETF’lerini reddetme seçeneklerini tüketmiş olacak.

Sonuç olarak bu tür tüm ETF’lere onay vermek zorunda kalacaklardır. SEC bugün harekete geçmezse sadece Bitcoin ETF’lerine değil, tüm spotlara yeşil ışık yakılması ihtimali giderek artıyor. Diğer yandan 640 milyon dolar değerindeki 24.000 Bitcoin opsiyon sözleşmesinin vadesi bugün doluyor. Bu miktar geçen haftaya kıyasla yüzde 50 daha büyük.

Son olarak, eylül ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,7 ile yüzde 3,6’lık tahminin sadece biraz üzerinde geldi. Beklenenden biraz daha yüksek gelen Üretici Fiyat Endeksi ile birleştiğinde, bu durum gelecek toplantıda hafif bir faiz artışına neden olabilir. ABD dolar endeksi TÜFE’ye olumlu tepki verirken Bitcoin hafif düşüş gösterdi.

BTC fiyat tahmini: Fiyat ne zaman dip yapacak?

Teknik analistler, bir trendin yönünü belirlemelerine yardımcı olan tekrarlayan uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini tanımlamak için bir araç olarak Elliott Dalga teorisini kullanırlar. En olası Elliott Dalga sayısı düşüş yönündedir.

Kasım 2022’deki 15.479 dolarlık dip seviyeden başlayarak BTC fiyatı beş dalgalı bir yukarı yönlü hareketi tamamlamıştır. Eğer öyleyse şimdi bu artışı düzeltiyor. Düşüş devam ederse C dalgasının dibi için en olası seviye 21.800 dolar olacaktır. Bu alan 0,618 Fib düzeltme destek seviyesi (beyaz) ile çakışıyor ve A:C dalgalarına 1:1 oranı (siyah) verecek.

BTC yarılanma döngülerinin analizi de bu olasılığı desteklemektedir. 21.800 dolara bir düşüş, mevcut fiyattan yaklaşık yüzde 20’lik bir düşüş olacaktır.

Bu düşüş eğilimindeki Bitcoin fiyat tahminine rağmen 28.592 dolarlık B dalgasının üzerindeki bir artış, 30.500 dolar direnç alanına doğru yüzde 15’lik bir yukarı harekete yol açabilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin