Cardano ağı yeni bir döneme mi hazırlanıyor? Haziran ayındaki güncellemenin detayları belli oldu
Cardano ağı yeni bir döneme mi hazırlanıyor? Haziran ayındaki güncellemenin detayları belli oldu

Cardano ağı yeni bir döneme mi hazırlanıyor? Haziran ayındaki güncellemenin detayları belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA) meraklısı, Plutus merkezli geliştiriciler ve Cardano’nun (ADA) DeFi ekosistemi için Vasil hardfork’un temellerini açıkladı.

Twitter’da @Soorajksaju2 adlı Cardano (ADA) geliştiricisi ve araştırmacısı, Haziran 2022’nin sonlarında Vasil hardfork’un piyasaya sürülmesiyle en büyük PoS ağının ulaşacağı önemli kilometre taşlarını kapsayan bir başlık yayınladı.

Vasil hardfork’un yenilikleri nelerdir?

Sooraj ayrıntılı analizinde, Vasil’in hardfork gündemine dahil edilecek en önemli ADA İyileştirme Önerilerini (CIP’ler) belirtti.

https://twitter.com/Soorajksaju2/status/1516097453996531713

Her şeyden önce, CIP 33, Plutus komut dosyalarının blok zincirine nasıl gönderildiğinin mantığını yeniden gözden geçirecek. Bu, veri kullanımını azaltacak ve Cardano’nun (ADA) net verimini artıracaktır.

CIP 31 yükseltmesi, dApp’lerin işlem çıktılarına harcama ve yeniden oluşturma zorunluluğu olmadan erişmesine olanak tanır. Bu gelişme, ADA eleştirmenleri tarafından bastırılan “blok başına bir işlem” sorununu çözecek.

CIP 32 yükseltmesi, ADA kullanıcılarının zincir üzerinde verileri “sorunsuz bir şekilde” depolamasına izin verecek ve bu da blok zincirinin merkezi olmayan yapısını ve benimsenmesini ilerletecek.

ADA’da yeni bir DeFi benimseme dalgası bekleniyor

Son olarak, CIP 40 yükseltmesi, ADA’nın DDoS korumasını geliştirmek ve kullanıcıları ADA teminatlarını kaybetmekten korumak için tasarlandı.

Vasil hardfork’un 29 Haziran 2022’de yapılması planlanıyor. Uygulandığında, Cardano (ADA) kullanıcıları ve geliştiricileri için akıllı sözleşme yeteneklerini ve kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Bu da Cardano tabanlı DeFi protokolleri için bir sonraki teknik ilerleme dalgasını tetikleyecektir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin