featured

Cardano (ADA) fiyatının sıradaki hareketini belirleyecek kırılma çok yakın olabilir: Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), simetrik üçgen formasyonunun etkisi altında yatay eğilimi uzatabilir. Peki, bu durumda yatırımcılar nasıl bir hamle yapmalı?

Kripto piyasası, Bitcoin’in spot ETF’sinin geleceği konusunda belirsizliğini sürdürürken, altcoin’ler oldukça değişken bir şekilde işlem görüyor. Özellikle Cardano gibi mavi çipli kripto paralar bile bu dalgalanmalardan etkileniyor. Üçgen formasyonundaki olumlu döngüyü sürdürmekte zorlanan ADA fiyatı bir dönüm noktasının eşiğinde kalmaya devam ediyor. Fiyatın yükseliş eğilimi gösterecek üçgen formasyonu içinde sıçramaya hazır olmasıyla birlikte, 0,20 dolara düşme olasılığı da temkinli yatırımcıları  uzak tutuyor.

Şu anda 0,24 dolarda bulunan kritik destek noktası, düşüş baskısı devam ederken geçerliliğini korumaya çalışıyor. Gözde altcoin’in fiyatı, 0,26 dolar yakınındaki bir sonraki önemli dirence ulaşmadan önce %6’lık bir artış gerçekleştirebilir.

Cardano ADA

Üçgen formasyonunun kırılması mevcut konsolidasyon aşamasını sonlandıracak ve bir sonraki hareketin yönünün belirlenmesinde yardımcı olacak.

ADA için gün içi işlem hacmi 143 milyon dolardır. Bu da %16’lık bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Cardano fiyatındaki uzun vadeli düşüş trendinin ardından, 0,24 dolardaki kritik destek noktası yükseliş için bir tampon görevi görüyor. Birden fazla düşük-yüksek formasyona yol açan genel düşüş baskısı ile fiyat hareketi yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Dahası, 0,24 dolarda bulunan destek noktası birden fazla düşük fiyat reddine yol açarak simetrik üçgeni tamamlayan bir destek trend çizgisine yol açtı.

Şu anda ADA fiyatının hareketi, son çift tepe dönüşünden sonra üçgen formasyonu içerisinde yan yönlü bir eğilim gösteriyor. Şu an itibariyle fiyat hareketi, genel düşüş baskısı devreye girdiğinde pozitif döngüyü sürdürmeye devam edebilmek için yükseliş mücadelesi gösteriyor.

ADA, son 24 saat içine %1,20 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,2483 dolar civarında işlem görüyor.

Cardano (ADA) üçgen modelinden çıkabilecek mi?

Günlük grafiğe daha yakından bakıldığında, üçgeni oluşturan her iki yakınlaşan trend çizgisinin de fiyat trendine birden fazla temas sağladığı görülüyor. Bu tür temas noktaları trend çizgilerinin güvenilirliğini arttırır ve daha sonraki fiyat trendinin belirlenmesini zorlaştırır.

Ancak devam eden düzeltmeyle birlikte düşüş trendinin destek trend çizgisinin altına bir kırılma yaratması daha yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Destek trend çizgisinin kırılması durumunda altcoin’in fiyatı 0,20 dolara düşebilir.

Diğer taraftan yükseliş eğilimi gösteren bir geri dönüş, Cardano fiyatını 0,26 dolara yükselterek üçgenin kırılmasına neden olacaktır. Böyle iyimser bir durumda, başlayacak fiyat rallisi fiyatı 0,3 dolara ulaştırabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin