Cardano (ADA) fiyatında yükseliş: SEC kararı ekosisteme olumlu yansıyor
Cardano (ADA) fiyatında yükseliş: SEC kararı ekosisteme olumlu yansıyor

Cardano (ADA) fiyatında yükseliş: SEC kararı ekosisteme olumlu yansıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA), bugün büyük bir toparlanma yaşayan ve kendisini 1.25 trilyon dolarlık birleşik kripto pazar değerine sabitleyen %5,79’luk bir sıçramanın ardından daha geniş dijital para birimi ekosistemini takip ediyor. Trendlere uyum sağlayan Cardano, son 24 saatte %21,11’lik bir artışla 0,348 dolar seviyesinden işlem görüyor.

ADA Price Chart

Cardano‘nun fiyatındaki bu yeniden yükseliş, Yargıç Analisa Torres’in XRP coin’in algoritmik olarak ihraç edilmesi ve ikincil piyasalarda işlem görmesi durumunda bir yatırım sözleşmesi oluşturmadığı yönündeki olumlu kararından kaynaklanıyor. Bu haber, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Coinbase ve Binance’e dava açılmasıyla birlikte Cardano ekosistemi için büyük bir kazanç olarak değerlendirildi, çünkü SEC tarafından bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmıştı.

Dün yayınlanan özet karardan önce Cardano, dalgalanarak oldukça dar bir işlem aralığında kalmıştı. Kaydedilen yeni büyüme, kripto parayı birkaç ayın en yüksek seviyesine taşıdı ve bu da Cardano’nun karardan kısa vadede faydalanma olasılığını vurgulayan bir trendi gösteriyor.

Cardano menkul kıymet mi?

SEC, Coinbase ve Binance’e dava açarak ADA’yı BNB, Solana (SOL), Decentraland (MANA) ve Polygon (MATIC) gibi diğer dijital para birimleriyle birlikte menkul kıymet olarak adlandırdığında, Cardano Vakfı hemen buna itiraz etti.

Piyasa düzenleyicisi, Cardano’ya doğrudan dava açmasa da, bu olumsuz sınıflandırma, şu anda Bakkt, eToro ve Robinhood gibi en iyi ticaret platformlarında listelenmeyen ağın yerel token’ı üzerinde önemli bir etkiye sahip oldu.

Eğer Cardano’nun bir menkul kıymet olarak sınıflandırılması yakın gelecekte değişmezse, SEC’in Ripple Labs’a karşı dava açmasından bu yana XRP’ye iki yıldan fazla bir süredir yapıldığı gibi, yatırımcılar token’ı desteklemekte zorluk yaşayabilirler.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin