featured

Cardano (ADA) boğaları güçlendi: Fiyat patlaması beklenenden daha yakın olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Diğer birçok Layer-1 token’ı gibi Cardano (ADA) fiyatı da Pazartesi günü kripto piyasalarına yükseliş eğiliminin geri dönmesiyle büyük artışlar elde etti. Zincir içi veri analizi, ADA boğalarının fiyatı, bir ay süren konsolidasyon aşamasından kurtararak 0,30 dolar bölgesinin üzerine itmeye yetecek kadar güçleri olup olmadığını inceliyor.

Gözde altcoin, Salı günü kazancını %12’ye çıkararak fiyatı 0,26 dolara ulaştırdı. Zincir içi ve türev piyasa verileri, devam eden kripto yükselişinin ADA’yı mevcut konsolidasyon aşamasından çıkarıp çıkaramayacağına dair hayati bilgiler sağlıyor.

Artışa rağmen Cardano (ADA) yatırımcıları ikna olmadı

Geçtiğimiz hafta fiyat, %12 oranında bir artış göstererek 0,24 dolardan 0,26 dolara yükseldi. Ancak bu sırada spekülatif yatırımcılar vadeli işlemler piyasalarından sermayelerini çekiyorlardı.

Kripto türev piyasası veri platformu Coinglass’a göre ADA Open Interest, fiyat yükselişinin başladığı 12 Eylül’den bu yana 5,6 milyon dolar düştü.

 Cardano (ADA)

Open Interest, herhangi bir zamanda belirli bir varlığa ilişkin ödenmemiş türev sözleşmelerinin toplam değerini temsil eder. Bu gösterge, varlığın piyasa katılım düzeyi ve yatırımcı ilgisi hakkında bilgi sağlar.

Tipik olarak, bir fiyat yükselişi sırasında açık pozisyonlardaki düşüş, mevcut long pozisyon sahiplerinin kârlarını realize ettiğini ve pozisyonlarını kapattığını gösterir.

Ayrıca yeni sermaye girişlerinin azlığı, yatırımcıların süregelen fiyat dalgalanmalarının kayda değer kâr elde etmelerini sağlayacak kadar büyük olacağını öngörmemeleri anlamına da gelebilir.

Dolayısıyla Cardano fiyatı ile Open Interest arasındaki bu farklılık, spekülatif yatırımcıların konsolidasyon aşamasının devam etmesini beklediğini gösteriyor.

Neler oluyor?

Cardano, bu hafta kripto piyasasına bir yükseliş eğilimi olması sebebiyle önemli bir talep gördü. Ancak yatırımcılar satış yapmadan önce fiyatların önemli ölçüde artmasını bekliyor gibi görünüyor.

Binance, Kucoin ve Coinbase dahil olmak üzere kripto borsalarının Sipariş Defterlerinden alınan toplu verilere göre, ADA satın alma emirleri artık satış emirlerini aştı.

Aşağıda gösterildiği gibi boğalar, şu anda satışa sunulan 280,3 milyon ADA token’ının oldukça üzerinde olan 320,12 milyon adet token satın alma emri verdi.

Boğalar piyasayı sıkı bir şekilde kontrol ederken, satıcılar daha yüksek fiyatlara direniyor gibi görünüyor. Aşağıdaki grafik, 185 milyon token’ın veya mevcut satış emirlerinin %67’sinin 0,29 dolar ve üzeri fiyatlarla oluşturulduğunu edildiğini göstermektedir.

Borsa Emir Defterleri grafiği, Cardano sahiplerinin tanınmış kripto borsalarına verdikleri aktif alım/satım emirlerinin toplam hacmini gösterir. Yaklaşık 40 milyon token’lık piyasa talebiyle Cardano boğaları şu anda üstünlük sağlıyor. Ancak önümüzdeki günlerde satıcıların talep ettiği fiyatları karşılamak için tekliflerini yükseltmeye istekli olup olmayacaklarını zaman gösterecek.

Bu olmazsa ADA fiyatı önümüzdeki haftalarda 0,30 dolar bölgesini aşmak yerine muhtemelen konsolidasyon aşamasına devam edecek.

ADA fiyat tahmini: Patlamadan önce 0,25 dolar civarında konsolidasyon

Yukarıda analiz edilen temel göstergelere göre mevcut spot piyasa talep seviyeleri, Cardano fiyatının önümüzdeki günlerde muhtemelen 0,25 dolar aralığının üzerinde kalacağı anlamına geliyor. Ancak boğalar 0,30 dolarlık bölgeyi geri almakta ciddi zorluklarla karşılaşacaktır.

Mevcut Cardano sahiplerinin satın alma fiyatı dağılımını özetleyen Fiyat Giriş/Çıkış verileri bu öngörüyü canlı bir şekilde doğruluyor.

40,92 milyon adresin ortalama 0,28 dolar fiyatla 1,9 milyar ADA token’ı satın aldığı görülüyor. Alıcılar hisselerini önemli ölçüde artırmadıkça bu direnç noktası göz korkutucu olabilir.

Ancak boğalar bu satış duvarını aşabilirse gözde altcoin’in fiyatı 1 Ağustos’tan bu yana ilk kez 0,30 doları geri almak için başka bir girişimde bulunabilir.

Ancak beklenmedik bir şekilde piyasa FUD’unun yoğunlaşması durumunda Cardano ayıları potansiyel olarak 0,20 dolara doğru büyük bir düşüşe neden olabilir.

Ancak 27,030 adres minimum 0,24 dolar fiyatla 198,6 milyon ADA satın almıştı. Ve eğer HODL yapmayı seçerlerse Cardano’nun fiyatı tahmin edildiği gibi bu bölgenin üzerinde konsolide olabilir.

Ancak bu destek noktası kaybedilirse gözde altcoin’in fiyatı 0,20 dolara yaklaşabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin