Cardano 1.4 sürümü ve yeni özellikleri
Cardano 1.4 sürümü ve yeni özellikleri

Cardano 1.4 sürümü ile gelen yeni özellikler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüm kripto para ekosistemleri zaman içinde gelişmeye devam etmeli. Kalan rekabetçi ve yenilikçi iki temel gerekliliktir. Cardano 1.4 sürümü ile gelen yeni özellikler ilgi çekici. Bu nedenle Cardano için güncellenmiş yol haritası bazı ilginç değişiklikler getirecek. Açıklanan aşağıdaki gelişmeler ekosistemin bir bütün olarak artan faydaları ile sıralandı.

Cardano 1.4 sürümü ve yeni özellikleri

5- Daedelus Linux’a geldi

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, Cardano topluluğu, Linux için Daedelus’ta ellerini almaya çalıştı. Bir süredir açık beta sürümü olmasına rağmen, topluluk bu popüler Cardano cüzdan çözümüne tam erişim istiyordu. Bu, bir sonraki büyük Cardano güncellemesinde gerçekleşecek. Topluluğun Linux tarafı için olumlu bir gelişme.

4- Shelley TestNet

Kripto para dünyasında, testnets gelecekteki gelişmelerin ayrılmaz bir parçası. Cardano, merkezi olmayan bir ağa geçmeye hazırlanırken yeni bir test ağı uygulanacak. Shelley, kullanıcıların Cardano’ya gelen yeni özellikleri denemelerine ve geliştiricilere geri bildirimde bulunmalarına izin verecek. Ayrıca kalan hataları veya olası sorunları gidermede yardımcı olacak. Merkezi olmayan Cardano, hisse havuzları ve hisse devri de dahil olmak üzere birçok değişiklik getirecek.

3- Cardano TestNet

Ana Blockchain’i kullanmadan Cardano’ya uygun erişim isteyenler için, bu ekosistemin bir test ortamı kamuya açık hale getirilecek. Üretim kodu tabanının güncel yinelemesinin biraz gerisinde olan alternatif bir Blockchain çalıştırma kodu. Geliştiriciler, topluluk üyeleri ve ticaret platformları için bu test ağı çok değerli olabilir. Bu testnet, canlı Blockchain ile aynı işlevselliği sunar.

2- Cardano Rust

Çoğu geliştirici popüler bir programlama dili olan Rust’u duydu. Daha fazla bilgi almak ve genellikle “hafif” bir programlama dili olarak lanse etmek çok daha kolay. Web ve mobil için gelişmeyi önemli ölçüde kolaylaştırır. Cardano’nun Rust projesi, geliştiricilerin yeni ürünleri ve hizmetleri inşa etmeleri ve entegre etmeleri için açık kaynaklı bir sanal alan. Ekosistem için, Rust projesi zamanla birçok büyük yeniliklere yol açabilir.

1- Blok depolama alanı iyileştirme

Ağ bloklarının saklanması, kripto para dünyasında her zaman biraz problemli. Cardano bu konuda farklı değil, ancak bazı önemli değişiklikler yakında uygulamaya konacak. Mevcut hedef, Cardano blok zincirinin tamamını depolamak için gereken alanı azaltmak. Bu, her bir bloğun blok başına bir dosya yerine saklanması için tek bir dosya kullanılarak sağlanacak. Bu nedenle, bilgi 1,5 milyon yerine sadece 200 dosyaya yoğunlaştırılacak.

Gerekli dosyalarda bu tür bir azalma süreci bir bütün olarak düzene sokar. Daha az dosya gerekli, daha az sabit disk alanı kullanılması anlamına gelir. Bu nedenle, kullanıcılar daha hızlı zincir senkronizasyonu ve genel performans artışlarından faydalanacak. Bu yöntem, aynı zamanda, Cardano Blockchain’ini depolamak için daha az depolama kapasitesine sahip daha ucuz cihazların kullanılmasının yolunu açıyor. Bir bütün olarak Cardano 1.4 sürümü ile gelen özellikler toplum için çok umut verici bir gelişme.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin