Carbon dolara sabitlenmiş en son stablecoin’i başlatan startup oluyor
Carbon dolara sabitlenmiş en son stablecoin’i başlatan startup oluyor

Carbon dolara sabitlenmiş en son stablecoin’i başlatan startup oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hem Paxos hem de Gemini’den dolara sabitlenmiş stablecoin’lerin çıkarıldığı bir haftayı takiben, kripto projesi Carbon, şu anda Ethereum’a dayandırılan kendi stablecoin’ini çıkarmaya hazırlanıyor. CarbonUSD olarak isimlendirilen yeni stablecoin, projenin kendi adını taklit ediyor ve Ethereum temeline dayanıyor.

Carbon, CarbonUSD’yi piyasaya sürdü

Çarşamba gününden itibaren, kurumsal hesaplar, hedge fonları, tüccarlar ve borsalar için yeni ve uyumlu stablecoin’ler kullanıma sunuldu. Carbon, CarbonUSD için aktif olarak takip edilen borsa listeleri olduğunu söyledi.

Her ne kadar CarbonUSD, GeminiUSD ve Paxos Standard’ın piyasaları çıkmasından sonra bir haftadan daha az bir süre sonra piyasaya sürülse de, ekip, coin’e ait benzersiz algoritmik modelin, sonunda onu rakiplerinin tekliflerinden ayıracağına inanıyor.

Carbon’ın ortak kurucusu Miles Albert, CarbonUSD’nin 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştığında stablecoin’in hibrit algoritmik bir modele geçeceğini söyledi.

Albert, sözlerini şöyle sürdürdü:

Algoritmik ölçekli modelimizi geliştirdik. Modelimizin esnekliğini test etmek için zaten simülasyonlar yaptık. Algoritmik bir bakış açısıyla, CarbonUSD’nin yeterli ölçek ve likiditeye ulaşmasından sonra ‘metatoken’ yapımızı beyaz listeye almayı planlıyoruz.

Bununla birlikte, hâlihazırda mevcut birincil stablecoin’in etrafında toplanan bir bulutla, açık üçüncü parti denetimler ve piyasa manipülasyonu suçlamalarının eksikliği nedeniyle, başka bir dolar destekli sabitcoin’in güvenini kurmak zor olabilir.

Albert, açıklamalarını sürdürüyor:

CarbonUSD’yi olabildiğince uyumlu bir şekilde tasarladık. Bunu yaparken iş ortağımızın Prime Trust ile gerçekten şeffaf, uyumlu bir stablecoin oluşturmak istiyoruz.

Nisan ayında Carbon, General Catalyst, Digital Currency Group ve FirstMark Capital gibi yatırımcılardan 2 milyon dolarlık bir fonlama finansmanı sağladı.

CarbonUSD, Ethereum ağında piyasaya sürülürken, şirket halka açık olmayan yüksek verimli ağ hashgraph’ları ile hala ilgilendiğini belirtti.

Digital Currency Group’un CEO’su Barry Silbert; algoritmik, fiat-sabitlenmiş bir stablecoin, kriptonun benimsenmesini hızlandıracaktır dedi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin