Kapalı kapılar ardında, finansal piyasalar yönlendiriliyor
Kapalı kapılar ardında, finansal piyasalar yönlendiriliyor

Çaprıcı sonuç: Finansal piyasalar, kripto para piyasasından daha fazla manipüle ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock Inc ve Allianz SE’s Pasifik Yatırım Yönetimi A.Ş. gibi mega yatırım şirketleri, bankaların genişleyen döviz piyasasında sabit fiyatlara sahip oldukları iddiasıyla 16 büyük finans kuruluşuna dava açıyor. Peki finansal piyasalar, kripto para piyasasından daha fazla mı manipüle ediliyor?

Kapalı kapılar ardında, finansal piyasalar yönlendiriliyor

Reuters’e göre, BlackRock Inc’i temsil eden avukat, Allianz SE’s Pasifik Yatırım Yönetimi A.Ş. ve diğer önemli kurumsal yatırımcılar geçen hafta Manhattan’da dava açtı. Dava açıklan finans şirketleri arasında Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC ve Kanada Kraliyet Bankası bulunuyor.

Davacılar, 2003 ve 2013 yılları arasındaki on yıllık süre zarfında, fiat para birimi ölçütlerini manipüle ederek ABD antitröst yasalarını ihlal etmekle suçluyorlar. Ayrıca bankalar kendi kişisel çıkarları için gizli emirleri ve alım satım pozisyonlarını paylaşmakla suçlanıyorlar.

“Mafya”, “The Cartel” ve “The Bandit’in Kulübesi” gibi farklı takma adlar altında çeşitli internet sohbetleri aracılığıyla manipülasyon yapıldığı iddia edildi. FX fiyatları, kriterler ve teklif/talep spread’lerini manipüle etmekle suçlanan davalılar, ticareti kısıtlamak, rekabeti azaltmak ve suni olarak fiyatları artırmak ve böylece davacıları zarara uğratmakla suçlanıyor. Davaya katılan tarafların çoğu, Avrupa’daki yasa dışı ticaret yürüttükleri iddia edilen benzer davaları takip edeceklerini belirtiyor. Yatırımcılar Los Angeles merkezli hukuk bürosu Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan tarafından temsil ediliyor. Hukuk firmasının temsilcileri şunları söyledi:

Avrupa Komisyonu’nun, bu yıl gerçekleşmesi beklenen soruşturması tamamlandığında daha da fazla para cezası vermesi bekleniyor.

Yazım sırasında, döviz piyasasının her gün işlemlerde yaklaşık 5 trilyon dolarlık bir paya sahip olduğu tahmin ediliyor.

Bitcoin pazarı manipüle edildi mi?

Kripto para piyasası, geleneksel piyasalar kadar kötü değil!

Kripto paraların sürekli olarak manipüle edildiği, yanlış kullanıldığı ve kötü niyetli faaliyetin söz konusu olduğu bir dünyada yaşadığı iddia edilirken, geleneksel finansal kurumlar, fonları ve bilgileri kötüye kullanma konusunda epeyce daha uzun bir modele sahip gibi görünüyor. Wells Fargo’yu hatırlıyor musunuz? Mega-bankanın geçtiğimiz günlerde banka yetkilileri tarafından kendi adlarına izinsiz açılmış hesapları bulunan müşterilere 140 milyon dolarlık ödeme yapmasına karar verildi.

Kripto para sektöründe bir kaç kötü aktör olmasına rağmen, geleneksel bankalar tarafından işlenen hırsızlık ile kıyaslandığında daha az gibi görünüyor. Bu gibi örnekler, gelecekte, kripto paraların insanların kendi mallarını tamamen kontrol altına almaları ve tam mahremiyetlerini muhafaza etmeleri için tek yol olacak gibi…

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin