Capital One işbirlikçi kimlik doğrulama aracı için Blockchain patent istiyor
Capital One işbirlikçi kimlik doğrulama aracı için Blockchain patent istiyor

Capital One iş birlikçi kimlik doğrulama aracı için Blockchain patenti istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’de bankacılık devi Capital One, bankacılık güvenliği için Blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor. Banka bu çalışmalar ile daha uygun ve güvenli kullanıcı kimlik doğrulama yöntemlerini kullanmayı planlıyor.

Patent başvurusu Haziran 2017’ye dayanıyor

Capital One, Haziran 2017’de ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) patent başvurusununda bulundu. Başvurunun devamında, perşembe günü bir açıklama yayımlandı. Buna göre banka, şifrelenmiş kullanıcı kimlik doğrulama verilerini alacak ve depolayacak bir Blockchain sistemi ortaya koyuyor.

Önerilen fikir, kullanıcıların çoklu platformlarda kendilerini doğrulamasına izin veriyor. Ancak bunların arasında ne kadar kişisel bilginin paylaşıldığını sınırlıyor. Sistem, bu yönü ile dağıtık, tanınmayan bir kimlik doğrulama etkileşimi kaydı olarak tanımlanıyor.

Capital One yeni sistemiyle kullanıcı verilerini Blockchain’de saklayacak

Yöntem, kullanıcılar kimlik doğrulama sürecini başlattıklarında kullanıcılar üzerindeki tanımlama verilerini alıyor. Sistem, alınan kimlik doğrulama bilgilerine göre kullanıcının kimliğini doğruluyor veya reddedediyor. Ancak kullanıcı verilerinin kendisi Blockchain’de güvenli bir şekilde tutuluyor.

Talep edilen buluşun, yeni müşterilere yönelik zaman ve kaynak yüklerini potansiyel olarak azalttığı söyleniyor.

Capital One’dan gelen açıklamada şu ifade yer aldı:

Hem kurumlar hem de müşteriler birden çok kurum için kimlik doğrulama etkileşimlerini ele alan ortak bir kimlik doğrulama sisteminden yararlanabilir.

Bu buluş için iş odaklı kullanım durumu oluşuyor. Dünyanın her yerindeki finans kurumlarının kara para aklama riskini azaltmak için yasal olarak uydukları zorunlu kurallara ve düzenlemelere uyum sağlanıyor. İşlemler için beyanda bulunan müşteri kimliğinin doğrulanması gibi yasal veya düzenleyici gereklilikler yerine getiriliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin