Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar
Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar

Canaan Creative, Avalonminer A911 isimli yeni madencilik ekipmanını tanıtıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Canaan Creative, son madencilik ekipmanı olan yeni Avalonminer A911’i duyurdu. Ancak bu şirketin duyurduğu tek ürün değil. Dünyanın en büyük kripto madencilik üreticilerinden biri olan Canaan, bir maden ocağı, taşınabilir madenci ve yeni 5nm çipinin geliştirilmesinin planlarını da açıkladı.

A911 madencisi 2 aylık 7nm madencilik çipleriyle desteklenecek

Canaan, 13 Ekim tarihinde Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenen 2018 Madencilik Zirvesi’nde tüm yeni ürünlerini duyurdu. Canaan’ın satış direktörü Cheng Feng, şirketin yeni piyasaya sürülen madencisinin 1440w güç tüketimi ile saniyede 18 tera-hash (TH/s) üreteceğini ve THS güç kullanımı başına 80 Watt performans göstereceğini belirtiyor.

Cannan Creative’in yeni A911 madencisi 2 aylık 7nm madencilik çipleriyle desteklenecek. Bu 7nm çipi yepyeni olmasına rağmen, Canaan zaten yeni bir 5nm madencilik çipi geliştirdiğini ortaya koydu. Bu yeni 5nm’lik çipin 2019’un ikinci yarısında 2020’de seri üretim hedefi ile patika üretimine başlaması bekleniyor. Bu durum resmi web sitesinde Tayvan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) tarafından ortaya konuldu.

Canaan Creative farklı sektörlere de girmeyi planlıyor

5nm çipi, 5nm’nin aşırı ultraviyole litografiyi benimsemesiyle 7nm çipi ile karşılaştırılır. Çok yönlü işlem karmaşıklığını azaltmak için daha kritik katmanlar için agresif kalıp alanı ölçeklendirmesi elde edilir. Feng ayrıca Madencilik Zirvesi’nde Canaan’ın bilgisayar teknolojilerini ev aletlerine entegre ederek farklı bir sektöre girme niyetini de duyurdu. Bu ev aletlerinden biri, bir bulut bilgi işlem ısıtıcı (cloud-computing heater).

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin