12 Mayıs Bitcoin analizi: Fırtına öncesi sessizlik
12 Mayıs Bitcoin analizi: Fırtına öncesi sessizlik

Bitcoin 16 Ekim fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 16 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün büyük bir sıçrama yaparak 8.000 dolar kapısından döndükten sonra hızlı bir şekilde 6.700 dolara kadar geriledi.
  • Bu ani dalgalanma sonrası fiyatın 6.800 dolar seviyelerine (Bitfinex verilerine göre) oturduğunu gördük.
  • Güne normal seyrinde başlayan Bitcoin, bu aşırı dalgalanma neticesinde 6.300 dolar seviyelerinden 6.800 bandına çıkmış oldu.

Bitcoin 16 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin dün sabah saatlerinde yaşanan aşırı dalgalanma sonrası, öğle saatlerinde 7.000 doların hemen altında yatay fiyat hareketleri sergiledi.

7.000 dolar barajını aşamayan Bitcoin akşam saatlerine doğru bir gevşeme göstererek, 6.650 dolara kadar gevşedi. Güne 6.700 dolar seviyelerinde başlayan BTC/USD paritesi Bitfinex kripto borsasından aktardığımız verilere göre sabah saatlerinde yaptığı yükseliş ile fiyatını 6.800 doların üzerine taşıdı.

Hala son yaşanan dalgalanmanın etkisinde olduğunu gördüğümüz piyasaların bugün rutin hareketlerine devam etmesini bekliyoruz.

Ayrıca dün yaşanan yükseliş hareketinin saatlik 100 hareketli ortalama seviyesinden başlaması, 100 ve 200 hareketli ortalamanın piyasa için önemli hareketli ortalamalar olduğunu gösteriyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğine baktığımızda MACD’nin son düzeltme sonrası negatif bölgede oluşturduğu tepe formasyonu sonlanıyor gözüküyor. MACD’nin yeniden pozitif bölgeye geçmesi yükselişi hızlandırabilir.

Yükseliş hareketini destekleyen diğer bir göstergede Stokastik osilatörü. Stokastik sabah saatlerinde aşırı alım bölgesine doğru dik bir şekilde ilerliyor. Fakat RSI ve CCI göstergelerinin, yatay konumları ile bu yükseliş hareketine henüz katılmadıkları görülüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin