Cambridge Üniversitesi: “Büyüyen kripto endüstrisi olgunlaşıyor.”
Cambridge Üniversitesi: “Büyüyen kripto endüstrisi olgunlaşıyor.”

Cambridge Üniversitesi’den önemli açıklama: Bitcoin ve piyasanın ölümü abartılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zirvesinden yaklaşık yüzde 82 oranında düştüğü için Bitcoin bir balon ve ölü olarak ilan edildi. Bununla birlikte, Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan 2. Küresel Kripto Varlık Kıyaslama Çalışması raporuna göre, milyonlarca kullanıcı ekosisteme giriyor, bu nedenle Bitcoin ve kripto piyasasının ölümü büyük ölçüde abartılıyor.

Andreas Antonopoulos: “Ölüm sarmalları ve zorluklar asla ayarlanmıyor.”

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana, değerinin yaklaşık yüzde 82’sini yitirerek 3.400 dolara düştü. Daha önce Bitcoin bu düşük seviyeye 2017 Eylül ayı ortasında geldi. Çeşitli uzmanlar ve analistler, fiyatlarda daha fazla düşüş tahmin ediyor ve ölüm sarmalına işaret ediyor. Bitcoin savunucusu Andreas Antonopoulos, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Bazı insanlar ölüm sarmalı meydana gelirse, bir çok madencinin “tamam, artık kâr oranı yüzde 50 düştü, bu yüzden madenciliğimi kapatacağım” diyeceğini belirtiyor. Bu durum Bitcoin’in daha da düşmesine neden oluyor. Bu da sistemin daha da yavaşlaşmasına neden oluyor. Ölüm sarmalları ve zorluklar asla ayarlanmıyor.

Weiss Ratings: “Bitcoin yılın en iyi satı alma fırsatını sunuyor.”

Bununla birlikte Antonopoulos’a göre “madenciler çok daha uzun vadeli bir perspektife sahip” olduğundan ölüm sarmalı yaklaşımı gerçekçi değil. Mevcut fiyat düşüşü oldukça Weiss Ratings’e göre bu büyük satın alma fırsatlarından biri.

BTC, yılın en iyi satın alma fırsatlarından biri haline gelecek kadar düşük seviyelere gidiyor. Değerli bir mağaza olarak, Bitcoin kalmak için burada. Bitcoin’in bir insanın şu anda kriptoda yapabileceği en az spekülatif yatırım olduğunu düşünüyoruz.

Oxford Üniversitesi Blockchain için ultra modern tesis kuracak

Çarpıcı rapor bulgusu: “Piyasa ve ekosistemin ölümü abartılıyor.”

Cambridge Üniversitesi’nin 2. Küresel Kripto Varlık Kıyaslama Çalışması başlıklı en son raporunda, Bitcoin ve kripto paraların çöküşü detaylı olarak ele alnıyor. Raporda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Piyasa ve ekosistemin ölümüne dair spekülasyonlar büyük ölçüde abartılıyor ve bu nedenle, endüstri katılımcılarının gelecekteki genişleme planlarının en azından geciktirilmesi olası görünüyor.

Ayrıca raporda, konuya yönelik birkaç önemli bulgu öne çıkıyor:

Hizmet sağlayıcılardaki toplam kullanıcı hesapları şu anda en az 35 milyon kimlik doğrulaması olan kullanıcı sayısıyla 139 milyonu geçiyor. İkincisi 2017’de yaklaşık 4 kat büyüdü. Ancak çoğu pasif kalıyor. Ayrıca bunlar bireysel kullanıcı tabanının en büyük bölümünü oluşturuyor.

Cambridge Üniversitesi: “Büyüyen kripto endüstrisi olgunlaşıyor.”

Raporda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Madencilik söz konusu olduğunda, belirlenen madencilik tesislerinin çoğunluğu, enerji karışımlarının bir parçası olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının bir kısmını kullanıyor ve madencilik, yaygın olarak algılanandan daha az yoğunlaşıyor. ABD ve Kanada hızla büyümeyi izlerken Çin, madencilik tesislerine ev sahipliği yapan ilk 3 ülke arasında lider konumda.

Mevzuata ilişkin kısımda raporda, kendi kendini düzenleme çabalarının, uyumu sağlamak için KYC/AML kontrolleri ile birlikte büyüyen endüstrinin olgunluğunu yansıttığı belirtiliyor.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin