XRP analizi
XRP analizi: Düşen kanal içindeki XRP, bir yükseliş kırılımı gerçekleştirebilir mi?

14 Aralık XRP fiyat analizi: XRP yatay kanal hareketi ile düşüş trendine ara veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Aralık XRP fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP 30 sent çizgisinde yatay fiyat hareketlerine başlayarak bir nevi düşüş trendini sonlandırdı.
  • İçinde bulunduğu yatay kanalda XRP, 0,30 – 0,3150 bandına hareket ediyor.
  • XRP’nin daralan güne daralan bantın alt seviyesinden (0,3040 dolar) başladığını görüyoruz.

14 Aralık XRP fiyat hareketleri

XRP’nin yaklaşık 1 haftalık süreçte düşüş trendine ara verdiği görülüyor. En son 7 Aralık tarihinde 29 sent aralığında işlem gördükten sonra hafif toparlan ile 30 sent çizgisine çekilen XRP, bu bölgeyi önemli bir destek alanı yapmış durumda.

Özellikle 10 Aralık işlemleri sonrası daha da dar bantta hareketlerine devam eden XRP’nin aşağı yönde 30 sent seviyesini iyi bir şekilde savunması kripto paranın ayı piyasasında daha da aşağı seviyeleri görmesine engel oluyor.

Mevcut durumu Bollinger bantları ile daha iyi gözlemlediğimiz bu günlerde oluşan kanalın iyice daraldığını görüyoruz. Bu tür fiyat hareketleri ise bir kopma yaşanması için uygun zemin hazırlığı olarak nitelendirilebilir.

Buna göre XRP fiyatının 4 saatlikte görülen alt veya üst çizginin üzerindeki 4 saatlik kapanışlar XRP/USD paritesinin kapanış yapılan yönde hareketi hızlandırma olasılığı yüksek gibi görünüyor.

Son tahlilde 0,3160 seviyesini XRP için önemli bir direnç noktası olurken aşağı bölgede 30 sentin hemen altını XRP için tehlikeli bölge olarak adlandırabiliriz. Haftanın son günü olması nedeniyle ve hafta sonu hareketlerinde işlem hacimlerinin düşme ihtimali de göz önüne alınarak XRP’nin haftayı bu aralıktaki salınımlar ile kapaması muhtemeldir.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD grafiğinde;

  • MACD, hafif negatif yönlü olsa da mevcut zayıf seyri daha çok nötr konumda olduğunu gösteriyor.
  • Stokastik gösterge, aşırı satım bölgesine girmiş bulunuyor. Bu satışlarda bir düşüşe neden olabilir. Ve XRP yine mevcut seviyelerinde taban bulabilir.
  • RSI göstergesi satım bölgesini 40 seviyesi ile teyit ediyor. Yönü ise şu an yatayda.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin