bytecoin (BCN)
Bytecoin uzun zamandır beklenen hardforkunu gerçekleştirdi

Bytecoin uzun zamandır beklenen hardforkunu gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta kripto para alanının en uzun süreli gizlilik odaklı kripto paralardan biri olan Bytecoin, başarılı bir hardfork süreci geçirdi.

Her ne kadar kripto parada bir bölünme gerçekleşmese de bu işlem bir hard fork olarak kabul edildi. Yani önceden planlanan süreç, Bytecoin platformunun bölünmeden ziyade bir arındırılma işleminden geçtiği görüldü. 720 blokluk bir çerçevedeki blokların yüzde 90’ı Ametist yazılımının yeni versiyonuyla sunuldu. Bu durumda Hard forku başlatan Blockchain’in anahtar yüksekliğini tetikledi.

Uzun süredir planlanmış olmasına rağmen fork, Ametist 3.4.2 yazılım güncellemesinde önceden paketlenmiş platformda yapılan değişiklikleri resmen başlattığı için yine de önemliydi. Bytecoin’in maksimum coin arzı, hardfork tarafından hiçbir şekilde değiştirilmedi ve şimdi hem yeni hem de eski Bytecoin adresleri düzgün çalışıyor ve aralarında aktarılabiliyor.

Hardfork ile birlikte gelen bir dizi özellik ve platform güncellemesi ile yenilikler şu şekilde oldu:

  • Anımsatıcı yedekleme ve geri yükleme özellikli HD cüzdanlar;
  • Yeni bağlantı verilemez adresler;
  • Blok boyutu uyarlaması;
  • Azaltılmış halka imza boyutu;
  • Fikir birliği güncellemeleri;
  • Blockchain’de saklanan cüzdan geçmişi;
  • Gelişmiş P2P protokolü;
  • Denetlenebilir cüzdanlar

Bu güncellemeler platformu pekiştirmeyi ve kripto alanında öncü gizlilik çözümlerinden biri olarak kripto paranın konumunu sağlamlaştırmayı amaçlıyor. Bağlantısız adreslerin ve HD anımsatıcı cüzdanların eklenmesi, platformun kriptografik özelliklerini arttırma çabalarının başında gelirken blok ve halka imzası boyutunda ayarlamalar çevikliği artıracak şekilde ayarlandı.

İleriye dönük olarak, bu hardfork, Gateway projesi, gizli miktarlar ve yol haritasındaki olaylar dâhil olmak üzere, Bytecoin için bekleyen bir dizi potansiyel özelliği harekete geçirecek.

Bytecoin CMO’su Jenny Goldberg görüşleri ise şu şekilde oldu:

Uzun süredir bu hardfork için hazırlanıyoruz ve gelecek planlarımızın birçoğunun tamamlanmasına bağlıydı, bu yüzden bu takım ve topluluk için önemli bir gelişme. Ekip adına, topluluğumuza katılanlara fork sürecine yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etmek ve ufukta olacak için duyduğumuz coşkuyu paylaşmak istiyorum. Platformun bir sonraki aşamasına geldiğimiz gelişmelerle birlikte, genişleme ve pozitif büyüme ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz.

Bytecoin hakkında

Bytecoin ilk olarak 2012 yılında CryptoNote teknolojisine dayanan ilk gizlilik odaklı kripto para olarak piyasaya sürüldü. Konseptini ortaya koymasından bu yana, Bytecoin kendini ticaret yapılarını, bireyin lehine yeniden düzenleyen bir platform olarak konumlandırmaya çalıştı.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin