Bank of America anketine göre, Bitcoin ticareti teknoloji pazarını geride bırakıyor
Bank of America anketine göre, Bitcoin ticareti teknoloji pazarını geride bırakıyor

Büyüme alanı mı? – Bitcoin bu ülkede ne kadar sahipliğe ulaştı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ankete göre, İngiltere vatandaşlarının yalnızca %10’u BTC satın aldı. Ancak anket varlığın Londra’da büyük ölçüde popüler olduğunu, çünkü her dört kişiden birinin satın aldığını söylüyor.

Son birkaç ayda fiyat ve popülaritesinde artışa rağmen, Bitcoin hala kitlelerin dikkatini çekmekten çok uzak. İngiltere’de derlenen yeni bir araştırma, katılımcıların yalnızca %10’unun BTC satın aldığı sonucuna vardı.

İngiltere vatandaşlarının %10’u BTC satın aldı

Fiyatların bir kez daha yükselmeye başladığı kripto para piyasalarındaki son gelişmelerin ardından Opinium ve AltFi, insanların dijital varlıklara bakış açısını geliştirmek için bir anket düzenledi.

Her iki kuruluş da 2.000 İngiliz yetişkine COVID-19 salgınının finansal durumlarını nasıl etkilediğini sordu ve çoğunluk fiziksel varlıklardan kaçınırken dijital yatırımlara yöneldiklerini iddia etti.

Çalışma Bitcoin ve diğer kripto para birimleri özelinde olduğunda, sonuçlar büyüme için önemli bir alan gösterdi. Ankete katılanların yalnızca %10’u (veya 200 kişi) herhangi bir dijital varlık satın aldıklarını söyledi.

Hala nispeten küçük bir yüzde olmasına rağmen, 2020 sonuçları yıllık bir gelişme olarak düşünülebilir. 2019’un sonundan benzer bir çalışma, katılımcıların %5,3’ünün kripto para satın aldığını gösterdi.

AltFi’nin araştırması ayrıca Revolut ve Freetrade gibi platformların yeni yatırımcıların önemli bir bölümünü çektiğini gösterdi. Diğer tercih edilen yerler arasında Google Pay ve Apple Pay vardı. Kripto para alıcılarının %28’i ikisini de kullandı.

Londralılar Bitcoin aşığı

Ankette ilginç çıkan bir sonuç ise Londra’da yaşayanların Bitcoin’e yönelmesi. Londra’da bulunan tüm katılımcıların yaklaşık %25’i zaten BTC veya başka bir kripto para birimi satın aldıklarını söyledi.

Araştırma ayrıca, genç nesillerin BTC’ye fon ayırma olasılığının daha yüksek olduğu anlatısını da doğruladı. 18-34 yaşındakilerin neredeyse %20’si bunu çoktan yaptı. Ancak 55 yaş ve üstü katılımcılarda ise Bitcoin’e yönelim oranı yüzde 1’e düştü.

Daha önce, JPMorgan aynı sonuca sahip bir rapor yayınladı. COVID-19 salgınının yatırım yaklaşımlarında genç ve yaşlı nesiller arasındaki önemli farklılıkları vurguladığını bildirdi. Bununla birlikte, sonuç, yaşlı yatırımcıların hala altını tercih ederken, gençlerin daha yüksek bir risk toleransına sahip oldukları ve Bitcoin ile yola devam etme eğiliminde olduklarıydı.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin