Kurumsal yatırımcıların kripto para atağı sürüyor! 1 haftada 500 milyon dolar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine kurumsal ilgi devam ediyor. Yakın tarihli bir rapor, bu büyük yatırımcıların bir haftadan kısa bir süre içinde neredeyse 500 milyon dolarlık varlık satın aldıklarını gösteriyor.

Kurumsal yatırımcılar kripto para satın alıyor

CoinShares tarafından sağlanan veriler, kurumsal yatırımcıların kripto para varlıklarına önemli miktarlar tahsis etmeye devam ettiği açıklamasını yeniden doğruluyor. Geçen hafta kripto piyasasına yaklaşık 430 milyon dolarlık girişle kurumsal manada ikinci en yüksek yedi günlük dönem geride kaldı ve yönetim altındaki varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 15 milyar dolara yükseltti.

Reuters, dijital varlık yöneticisi CoinShares’in verilerini aktararak, son birkaç ayda kripto para birimi alanına giren kurumsal paranın önemli ölçüde arttığını bildirdi.

Tarihin en iyi ikinci haftası

Daha mikro ölçekte, 7 Aralık’ta sona eren hafta 429 milyon dolarlık yeni bir dalga gördü. Böylece 468 milyon dolarla bir aydan kısa bir süre önce işaretlenen tüm zamanların en yüksek rekorunun ardından ikinci en iyi hafta oldu.

Dünyanın en büyük kripto para birimi yöneticisi Grayscale, %78 (veya 336 milyon dolar) ile aslan payının sahibi konumunda. En son alımla, Grayscale’in yönetim altındaki toplam varlıkları 12 milyar doların üzerine çıktı. Şirket sadece 2020 yılında 4,3 milyar dolarlık giriş gördü.

Bitcoin ilk sırada

Beklendiği gibi, Bitcoin odaklı fonlar bu fonların en önemli payına sahip. Haftalık ölçekte, bu tür fonlar yaklaşık 335 milyon dolar çekti. Böylece, 2020’nin başından bu yana toplam giriş miktarı 4 milyar dolara sıçradı.

Kripto para topluluğu, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i tanımaya ve yatırım yapmaya başlayıp başlamayacağı veya ne zaman başlayacağı fikri üzerine yıllardır düşünüyor. Bu geçmişte spekülasyon olarak kalsa da 2020 yılı kurumsal benimseme için oldukça iyi geçti.

Paul Tudor Jones III ve Stan Druckenmiller gibi önde gelen isimler BTC’yi övdü ve fon ayırdıklarını kamuoyuna açıkladı.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin