Avrupa merkez bankası
Büyük teknolojiler Avrupa finansal sistemini bozabilir, Avrupa Merkez Bankası uyarısı

Büyük teknolojiler Avrupa finansal sistemini bozabilir, Avrupa Merkez Bankası uyarısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Cuma günü, Facebook gibi küresel teknoloji devleri tarafından planlanan kripto para birimlerinin Avrupa finans sistemini bozabileceği uyarısında bulundu.

ECB’nin yönetim kurulunda yer alan Fabio Panetta, “Büyük teknolojiler ekonomik ve sosyal açıdan önemli riskler oluşturabilir ve tüketicinin seçimini genişletmek yerine kısıtlayabilir” dedi.

Panetta, “Rahat ve verimli ödeme çözümleri yanında rekabeti, mahremiyeti, finansal istikrarı ve hatta parasal egemenliği tehlikeye atma riskini de taşıyorlar” dedi.

Panetta’nın uyarısı, koronavirüs salgını nakitsiz ve dijital ödemelere doğru bir geçişi hızlandırdığı dönemde gelmesi dikkat çekici ve ECB direktörü sağlık krizi sona erdiğinde muhtemelen dijital ödemelerin devam edeceğine inanıyor.

Facebook, Libra adı verilen ve dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler için maliyetleri düşürmenin ve sınır ötesi transferlerin yüksek ücretlerini ortadan kaldırmanın bir yolu olarak sunduğu, stabilcoin olarak bilinen kendi kripto parasını geliştirmeye çalışıyor.

Ancak plan, özel olarak işletilen bir para birimiyle ilgili endişelerini dile getiren tartışmalara ve küresel düzenleyicilerin endişelenmesine neden oldu.

Panetta, stabil coin’lerin paranın bir platforma üyelik ücretleri karşılığında sunulan bir “kulüp malına” indirilmesi anlamına gelebileceğini söyledi.

Avrupa’nın, “rekabete zarar verecek” nakitsiz ödemeler için yabancı sağlayıcılara bağımlı olmaktan da kaçınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), şu anda dijital bir para biriminin benimsenip benimsenmemesi konusunda kamuya açık bir istişare sürecinden geçiyor.

Panetta daha önce, Avrupa Birliği’nin mali egemenliğini güçlendirmenin bir yolu olarak dijital euro için desteğini ifade etmişti.

Eylül ayında, Avrupa Komisyonu, Libra ve benzeri projelerin gelişimini sınırlayabilecek kurallar önererek kripto para birimlerini düzenleme planlarını açıkladı:

“Yasal, düzenleyici ve gözetim zorlukları ve riskleri yeterince tanımlanıp ele alınana kadar hiçbir küresel varlık destekli kripto varlık düzenlemesi AB’de faaliyete başlamamalıdır.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire daha önce ECB’nin “para basmasına izin verilen tek kurum” olduğuna vurgu yapmıştı.

malaymail


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin