En sonunda büyük paralar kriptoya geliyor!
En sonunda büyük paralar kriptoya geliyor!

Büyük paralar kriptoya geliyor, o yıl bu yıl!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa araştırması şirketi Tabb’e göre 2018, kurumsal paranın kripto para piyasasına gireceği yıl olabilir. Büyük paralar kriptoya geliyor, işte o yıl bu yıl!

Yatırımcılar, kurumsal paranın piyasaya girmesini bekliyor

Şirketin kıdemli analisti Monica Summerville ve meslektaşlarının yazdığı raporda, şu ifadeler yer almakta:

Eğer 2017 yılı kripto paraların ana akım haline geldiği yıl ise 2018 yılı da mutlaka kurumsal paranın piyasaya girdiği yıl olacak şekilde şekilleniyor.

Kripto para yatırımcıları, kurumsal paranın kripto para piyasasına girmesini bekliyor. Aralık ayında birçok kişi bunun için ABD’deki büyük borsalarda Bitcoin vadelilerinin işlem görmesini bekledi. Ancak o zamandan beri Bitcoin, değerinin yarısından fazlasını kaybetti.

En sonunda büyük paralar kriptoya geliyor!

CoinMarketCap verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, Ocak ayındaki 800 milyar dolarlık zirveden 400 milyar dolarlara kadar düştü. Raporda kurumların kripto para piyasasına katılmalarına engel olarak 3 unsur gösterilmekte. Bunlar; düzenleyici belirsizliği, piyasa altyapısının ve kurumsal düzeyde veri kaynaklarının eksikliği.

Analistler raporda şu an 5 trilyon dolarlık spot döviz piyasasıyla bir kıyaslama yaptıklarını belirterek, bunun sonucunda kurumsal ticaret hacminin çoğunun günlük hacmi 150 milyar dolar ile 30 milyar dolar arasında değişen tezgah üstü işlemlere yönlendirdiğini söyledi. Analistler ayrıca konuya yönelik şunları söyledi:

Söylentilere göre büyük kurumsal para, piyasaya girmek için doğru koşulları bekliyor ve o yılın bu yıl olacağı umuluyor.

Dünyanın en büyük finansal güçlerinin kriptoya katılacağı yıl 2018

Raporda belirttiği gibi, para yöneticileri ve dünyanın en büyük finansal güçlerinin kripto para alanına aktif olarak katılacağı yıl 2018 olabilir. Yılın başından bu yana meydana gelen gelişmelere baktığınızda, bu gerçek tüm çıplaklığıyla görülebilir. Rockefeller ve Soros gibi büyük sermayedarların kripto para yatırımlarına başlayacağı haberinin büyük manşetlerle medyada yer almasının yanı sıra dünyanın en büyük borsası New York Borsası’nın ana şirketinin bir Bitcoin borsası geliştirmesi, Goldman Sachs’ın Bitcoin’de vadeli işlemlere başlaması, Nasdaq’ın bir kripto para borsası olmayı düşünebileceğini açıklaması ve daha pek çok gelişme bu durumun göstergesi.

2018’de düzenleyici belirsizliklerinin ortadan kalması beklenmekte

Ayrıca, 2018’de düzenleyici belirsizliklerin kısmen ortadan kalması beklenmekte. İlk adım, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen G20 toplantılarında atıldı. Yaz aylarında, düzenleyici çerçevenin G20 ülkelerinin yapacakları diğer zirve ile birlikte netleşeceği düşünülmekte. Kurumsal paranın kripto para alanına dahil edilmesinin önündeki diğer bir engel de piyasa altyapısının yetersizliği. Bu New York Borsası tarafından çözülüyor. Ayrıca, Coinbase gibi dünyanın en büyük borsaları da kurumsal yatırımcıları çekmeye çalışıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Webchaat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin