Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor
Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor

Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat Global Advisor’ın yönetici ortağı ve araştırma başkanı Tom Lee, ABD vatandaşlarının %1’ini Bitcoin’e (BTC) sahip görüyor. Ancak Lee, bu pazarın bir kurumun girmesi için hala çok küçük olduğunu belirtti.

Tom Lee: “ABD vatandaşlarının %1’i Bitcoin’e sahip.”

Son görüşme sırasında Lee, kripto para birimi piyasasına girmek için kurumların karşılaştığı zorlukların hangileri olduğunu konuştu. Son yıllarda, kripto endüstrisi, fonlarını geniş kapsamlı kripto projelerine yatıran perakende yatırımcıları sayesinde genişledi. Bununla birlikte, kurumlar açık bir katılım olmadan köşede kaldılar. Lee’ye göre, kurumların karşılaştığı iki ana zorluk var. İlki, altyapı açısından mekanik bir konuyla ilgilidir. İkinci şey, piyasanın büyüklüğü ile ilgilidir.

Lee’ye göre şu anda, pazarın büyüklüğü kurumsal yatırımcılar için çok küçük. Şu anda, tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri 218 milyar dolara eşit. 9 trilyon dolarlık altın, 66 trilyon dolarlık hisse senedi veya 86 trilyon dolarlık tahvil piyasasına kıyasla bu oran henüz küçük. Buna ek olarak Lee, ABD’nin yaklaşık %1’inin bir kurum için küçük bir pazar olan Bitcoin’e sahip olduğunu düşündüğünü belirtti.

Tom Lee: “Pazardaki altyapı eksikliği kurumsal yatırımcıları engelliyor.”

Ayrıca Lee’ye göre, pazardaki altyapı eksikliği, şirketlerin ve daha büyük yatırımcıların kripto para birimi alanına girmesini zorlaştırıyor. Bunun nedeni, kripto ile ilgili hizmetler sunan borsa ve firmaların çoğunun kurumlardan ve daha büyük oyunculardan ziyade perakende yatırımcılara odaklanmasıdır. Günümüzde ICE dahil olmak üzere bazı şirketler, geleneksel ve daha büyük yatırımcılara çözümler sunmak için çalışıyor.

Gelecekte, dünya çapında daha iyi bir düzenleme ortamıyla, daha fazla firma alana girebilir ve pazarın karşılaştığı mevcut sorunların bazılarını çözebilir. Düzenleyici belirsizlik kurumları etkiliyor. Lee, yatırımcıların, şirketler veya yatırımcılar için düzenleyici bir koruma olmadığını göz önüne alarak kripto alanına girerlerse itibarlarını etkileyebileceklerini düşünüyor. Bazı ülkeler endüstri standartlarını iyileştirmek için ilerlemeye ve kendi kendini düzenleyen kurumlar oluşturmaya karar verdi.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin