Büyük İddia: Satoshi Nakamoto ortaya çıkarıldı!
Büyük İddia: Satoshi Nakamoto ortaya çıkarıldı!

Büyük İddia: Satoshi Nakamoto ortaya çıkarıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırmacı gazeteci John Roberts, Satoshi Nakamoto isminin arkasındaki gerçek kişiyi bulduğunu iddia etti ve elindeki kanıtların sağlamlığını vurguladı.

Nakamoto aslında Nick Szabo!

Fortune’daki makalesinde Roberts’a göre cevap açık: Bitcoin‘in arkasındaki adam 50’li yaşlardaki Amerikalı Nick Szabo;

Szabo’yu ilk olarak  altı yıl önce Gigaom için düzenlenen Bitcoin konferansında görevliyken duymuştum.O zamanlar kripto camiasının iç çemberindekiler Szabo’nun Satoshi olduğunu kendi aralarında yaptıkları özel sohbetlerde zikretmişlerdi. İçlerinden birkaçı bana Szabo’nun Bitcoin’i yarattığını düşündüklerini ve nedenlerini açıkladı.

Szabo bir bilgisayar dehası ve başarılı bir kriptograf ve dünya üzerine Bitcoin felsefesiyle de örtüşen liberter bir bakış açısı var.

Roberts’ın teorisini yönlendiren en önemli ipucu 

İngiltere’deki Aston Üniversitesi Adli Dil Bilim Merkezi tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen dilbilimsel analiz, Satoshi’nin yazı stilini Bitcoin’in olası yaratıcıları olarak tanımlanan 12 kişiye karşılaştırdı:

Szabo’nun yazım stili ile Bitcoin teknik dökümü arasındaki dilbilimsel benzerliklerin sayısı esrarengiz, diğer olası yazarların hiçbiri bu eşleşmenin yanına bile yaklaşamadı.

Nakamoto on yıl önce Bitcoin whitepaper’ını Japon bir adam olduğunu iddia ederek yayınladı. Ancak bazıları Satoshi’nin mükemmel İngilizce kabiliyetini ve bitcoin yazılımının Japonca olarak etiketlenmemesini dayanak sunarak bunun olası olmadığını belirtiyor.

Bunu desteklemek için pek çok dış kanıt var. Digital Gold adlı kitabın yazarı Nathaniel Popper kitabında bahsettiği üzere Szabo’nun daha önceki yazılarının Bitcoin mimarisini nasıl tanımladığını ve whitepaper’ın yayınlanmasından kısa süre önce başkalarından kendisine yardım etmelerini istediğini açıkladı.

Gizem sürüyor

Satoshi Nakamoto’nun whitepaper’ının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen gerçek kimliği hakkındaki gizem hala sürüyor ve bu durumun süreceğine dair fikir birliği devam ediyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bitcoin genesis bloğunda gizli bir mesaj bulundu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin