Vitalik Buterin, mevcut kripto cüzdanları hakkında önemli uyarılarda bulundu
Vitalik Buterin, mevcut kripto cüzdanları hakkında önemli uyarılarda bulundu

Vitalik Buterin, merkezi borsalar için verip veriştirdi: “Cehennemde yansınlar!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucusu Vitalik Butaerin, TechCrunch’a verdiği son röportajda Jon Evans’la birlikte kripto paralara ilişkin sohbet etti. Son röportajında gündemdeki merkezsizlik konusunu ele alan Buterin, merkezi borsalar için “Cehennemde yansınlar!” ifadesini kullandı.

“Bitmain’in karma oranlarını kimse fark etmiyor.”

Vitalik Buterin’in merkezsizleştirme ve merkezileştirme için siyah-beyaz keskinliğinde bir vizyona sahip olmadığını öncelikle belirtmekte fayda var. Buterin esasen her şeyin ya merkezileştirilmesi ya da merkezsizleştirilmesi ve inşa edilmesinin zor olduğu bir dünya dengesine inanıyor.

Buterin, tüm toplumun büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunu belirterek, Bitmain’in karma oranları üzerindeki tahakkümüne dikkat çekti ve ekledi: “Hiç kimse hiçbir şekilde fark etmiyor veya tepki vermiyor.”

Sosyal iyileşme çözümü

Ethereum tarafından benimsenen tutum oldukça açık. “Ethereum Vakfı, merkezsiz bir örgüt olmak için çok çaba harcıyor.” diyen Vitalik Buterin, özel anahtarların ve hesap şifrelerinin kolayca kaybolması sorununa da bir çözüm önerisinde bulundu: Sosyal iyileşme (Örn. Kullanıcıların hesaplarını kurtarmak için kendi topluluklarını tanımayı seçebildikleri WeChat tarafından kullanılan yöntem) ve çoklu anahtar şemaları.

Ethereum’un kurucusu, merkezi Blockchain şirketlerinin çok uzağa gidemeyeceğine inanıyor ve yeni bir Ethereum inşa etmeye çalışan bazı projelerin bu nedenle başarısız olduğunun altını çiziyor.

“Merkezi borsalar ideal değil.””

Son olarak merkezi borsalar konusunu ele alan Vitalik, kripto para piyasasına katılmanın tek yolunun bu borsalardan biriyle fiat satın almak olduğu bir dünyanın kesinlikle ideal olmadığının altını çizdi.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ortaya atılan yeni Bitcoin komplo teorisi Vitalik Buterin’i kızdırdı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin