kripto para ekosistemi
Bernstein: “ kripto para ekosistemi Wall Street’a alternatif olarak geliştirildi ”

Bernstein: “ kripto para ekosistemi Wall Street’a alternatif olarak geliştirildi ”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bernstein analistleri yayınladıkları bir raporda, kripto para ekosistemi Wall Street’e bir alternatif olarak mı gelişti? sorusuna yanıt aramaya çalıştılar.

Raporda, Blockchain endüstrisinin bugünkü operasyonel sistemlere alternatif olarak var olan “paralel finansal ağlar” oluşturduğu ileri sürülüyor. Ve bu yeni platformlar hâlâ “ana akım ekonominin gölgesinde ” faaliyet gösterirken, Bernstein’ın yazarları ‘büyüklük ve ölçekle, ana akıma yetişeceğine ve ardından nihayetinde sermayenin bu yeni ağlara yöneleceğine’ inanıyorlar.

Bernstein analistleri, aynı zamanda, kriptoya özgü sahtekârlıkların diğer biçimleri arasında, token satış dolandırıcılığı yaygınlığının görüldüğü gibi, bu “piyasa temelli inovasyon deneyiminin”  sorunları olduğunu da kabul ediyorlar.

Bernstein:  “ Kripto para ekosistemi doğal bir düzeltme sistemi özelliği gösteriyor”

Aynı zamanda, Bernstein’ın analistleri, kripto varlıklara yönelik piyasanın – hiç bir zaman kapanmayan küresel pazarın – bir “doğal düzeltme sistemi” olarak işlev gördüğünü savunuyorlar. Ve belirli çalışma süreleri ile düzenlenmiş borsalara kıyasla, bu durumun 2000’lerin dot-com balonuna olumlu yaklaştığını öne sürüyorlar.

Analistlerin görüşleri şu şekilde devam ediyor:

Fon toplayan görünümünün, dolandırıcılık olarak görülmesi ve düzenleyiciler tarafından kuşku ile bakılması sorunu bulunuyor. Bu durum yeni bir finansal sistemi inşa etmek için piyasaya dayalı bir inovasyon deneyi sürecinde  başarısız olunmasına yol açıyor. Ve 7/24 çalışan ticaret piyasası kötü niyetli yatırımcıların eline düşerek doğal bir düzeltme sistemi olarak hareket eder. Böylelikle zayıf iş modellerine yönelik geri bildirimin bir gecikme ile geldiği dot-com balonundan farklı olarak, kripto pazarları her gün bir servet oluşturup yok eder.

Analistler kripto piyasaların geleceği konusunda oldukça olumlu

Raporda ayrıca özel kripto para birimlerine daha derinden değinilerek, özellikle de “daha fazla eleştiriye gerek olmadığına” dikkat çekiliyor.

Raporda ayrıca şu şekilde devam etti:

Bitcoin ile başlayan ilk küresel, dijital ve  bir devlete bağlı olmayıp merkezsiz çalışan aynı zamanda 7/24 çalışma prensibine dayanan ilk küresel finansal varlıklardır. Bunun yanında, küresel para transferini ve fonun kaynağa ulaşmasını, Banka veya uluslararası ağın sunamadığı süreler olan bir saatten kısa bir sürede gerçekleştirilmesini sağlar. (ayrıca yüzde  0,5-1 arasında düşük bir maliyetle).

Bernstein ayrıca Ethereum’un ERC-20 tokenini ve onun token satışlarındaki kullanımını “müthiş bir uygulama” olarak nitelendirdi.  Ayrıca yazarlar, Güvenlik ve hileli projelerin perakende satışında düzenleyici belirsizlikler mevcutken bile, fon sağlama hareketinin, kripto fintech ağının temel altyapı katmanını inşa eden birçok projeye fon sağladığına da vurgu yaptılar.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin