Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek
Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek

Bugün SEC, 9 Bitcoin ETF’si hakkındaki kararını açıklayabilir! İşte son gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan belgelere göre, komisyon 9 Bitcoin ETF’si hakkındaki kararını bugün açıklayabilir.

Bitcoin ETF’lerinin red sürecinin tarihçesi

Ağustos ayı sonlarında düzenleyici kurum tarafından reddedilen 9 Bitcoin ETF başvurusu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından inceleniyor. Çünkü düzenleyici kurumdaki ek kurallar nedeniyle, komisyon söz konusu “devredilmiş” kararları gözden geçirme yetkisine sahip. SEC’in ETF başvurularına karar verme görevini daha önce teklifleri reddeden komisyondaki delegelere devrettiği ortaya çıktı. Bu delegelerin kararı sonrasında SEC, reddedilen Bitcoin ETF başvurularını tekrar incelemeye karar verdi.

SEC, VanEck ve SolidX’in Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin yapılan bir toplantıdan 9 Ekim tarihli bir belge de yayınladı. Bu belgede ETF başvurularının neden reddedildiği detaylıca açıklanıyordu. Belgede başvuru sahiplerinin geçmişi özetleniyor. SolidX, 2016 yılının Mart ayı itibarıyla New York Borsası’nda (NYSE) listelenecek bir Bitcoin ETF başvurusunda bulundu ancak başvurusu Mart 2017’de SEC tarafından reddedildi.

Haziran 2018’de VanEck, CBOE’nin BZX Hisse Senetleri Borsası’nda listelenmek üzere fiziksel destekli Bitcoin ETF başvurusunda bulunmak için SolidX’e katıldı. SEC bu başvuruyu Ağustos ayında ertelendiğinden beri VanEck hala beklemede. Ağustos’ta komisyon ayrıca ProShares, Direxion Asset Management ve GraniteShares’ın Bitcoin ETF tekliflerini de reddetti.

VanEck, Bitcoin ETF’si için SEC’ten onay almaya yakın görünüyor

SEC’in ETF kararı için son tarih 26 Ekim değil 5 Kasım!

Kısa bir süre sonra SEC Komisyonu, Bitcoin ETF’lerini gözden geçirdiğini duyurdu. 26 Ekim’de yeni bir tarih belirlendi. Bu tarih, SEC’in önerilen 9 kural değişikliğinin kaderini belirleyeceği için çok kişi tarafından takip edildi. Ancak, bu tarihte herhangi bir sonuç alınamadı.

Daha sonra SEC’in Bitcoin ETF’lerini gözden geçirdiğini duyurduğu belgeler incelendiğinde, Direxion (5), GraniteShares (2) ve ProShares (2)’in Bitcoin ETF kararlarında adres olarak  5 Kasım tarihine işaret edildiği ortaya çıktı. Tüm bu belgelerin ortak beyanında şu ifadeler yer alıyor:

Kural 431 (e) uyarınca, 22 Ağustos kararı komisyon aksi yönde belirtene kadar geçerliliğini sürdürecek. Sekreterlik Bürosu komisyon tarafından alınan ilgili kararlar hakkında bilgilendirme yapacak. Komisyon, Kural 431 uyarınca 5 Kasım 2018 tarihine kadar herhangi bir taraf veya başka bir kişi yetki verilen otoriteye uygun olarak yapılan eylemi desteklemek veya buna karşı çıkmak için bir beyanda bulunabilecek.

VanEck, Bitcoin ETF’si için SEC’ten onay almaya yakın görünüyor

VanEck’in dijital varlık stratejileri başkanı, VanEck ve kripto para şirketi SolidX tarafından teklif edilen  Bitcoin ETF’sinin SEC tarafından onaylanması için gereken her türlü ihtiyacı karşıladığına inanıyor. Gurbacs, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

SEC’den onay almaya yakın bir durumdayız. Bana göre Amerika’nın bir Bitcoin ETF’si istediği çok açık ve biz de onu inşa etmek için buradayız. Düzenleyici geri bildirimi bekliyoruz ve onay alacağımızı umuyoruz.

Ayrıca Gurbacs, hazırladıkları ETF’nin sigortalı olduğunu ve fiziksel olarak VanEck’in düzenlenmiş yan fiyatlandırma kaynağı MVIS tarafından fiyatlandırılan, ayrıca “emtia tipi fonun ihtiyaç duyduğu her türlü ihtiyacı karşılayan” Bitcoin ile desteklendiğini de vurguluyor.

SEC’in ETF kararı 5 Kasım ve sonrasında gelebilir

SEC’in ETF kararı için son tarihin 5 Kasım olduğu göz önünde bulundurulduğunda, SEC’in belirlenen tarihten kısa bir süre sonra bir açıklama yapacağını varsayabiliriz. Sonuç olarak, SEC yukarıda bahsedilen 9 Bitcoin ETF başvurusu için yakında bir karar verecek. 5 Kasım’ın, ilgili tarafların ETF’lerle ilgili olarak yorumda bulunmaları için son tarih olduğunu gözlemlediğimizde, SEC’in yakında bir açıklama yapmasını bekleyebiliriz. Bu nedenle, kripto trader’larının haftalık alım satım stratejilerini planlarken bunu dikkate almalarını tavsiye ediyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin