Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu
Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu

Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde yaşayan bir adam, bundan tam 10 yıl önce iki büyük boy pizza için 10.000 BTC ödemişti. Bugün, tarihe Bitcoin Pizza Günü olarak kazınan bu sembol günün 10. yıl dönümü.

10 yıl önce bugün iki pizza için 10.000 Bitcoin ödendi

22 Mayıs 2010 tarihinde Laszlo Hanyecz isimli bir adam, Papa John’s’tan sipariş ettiği iki büyük boy pizza için bugün milyonlarca dolar değerinde olan 10.000 Bitcoin ödedi. Hanyecz, 1 BTC’nin bir kuruştan az olduğu günlerde Bitcoin’in kaynak koduna katkıda bulunan bir programcı ve Bitcoin madencisi.

On binlerce BTC çıkaran Hanyecz, iki pizza karşılığında 10.000 Bitcoin vereceğini BitcoinTalk’a yazarak Bitcoin kavramının kanıtını göstermeye karar verdi.

BitcoinTalk üzerindeki gönderiye bakıldığında, Hanyecz’in 17 Mayıs 2010’da bir post gönderdiği, ancak 22 Mayıs’a kadar bir alıcı bulamadığı görülüyor.

10.000 BTC bugün 91 milyon dolara tekabül ediyor

O gün 10.000 BTC sadece 30 dolardı. Bugün ise 10.000 BTC, 91 milyon dolardan fazla. Geçen yıl bu konuyla ilgili konuşan Hanyecz, “Gerçek dünyadaki iyi bir ürün için açık kaynaklı internet parası” ile ticaret yapmanın gerçekten harika olduğunu düşündüğünü ve pizza aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Geriye dönüp baktığımızda, olay Bitcoin’in şu anki fiyatı göz önüne alındığında tuhaf görünüyor. Ancak programcı, iki pizzaya 91 milyon dolar harcadığını düşünmemeye çalışıyor zira o günlerde kripto para biriminin böyle bir değeri yoktu. Eyleminin kripto para birimini bir değişim aracı olarak tanıtmaya yardımcı olduğuna inandığını söyleyen Hanyecz, bunu kendisi yapmasaydı bir başkasının yapacağını belirtti.

Laszlo Hanyecz, Bitcoin dünyasında dünyanın Pizza Günü’ne ilham veren efsanevi bir figür olarak kabul ediliyor ve kripto para birimi topluluğunun üyeleri ilk Bitcoin işleminin yıl dönümünü kutlamaya devam edecek.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin