ABD'nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC'nin mesajını halka ulaştırmak...
ABD'nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC'nin mesajını halka ulaştırmak...

Rapor: Dijital paraların Amerikan doları üzerindeki potansiyel etkileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan JP Morgan Chase’in analistleri, bugün yayımladıkları bir raporda dijital para birimlerinin ABD ve Amerikan doları için “yıkıcı bir güç” olabileceğini iddia etti.

Dijital para biriminin yıkıcı potansiyelinden Amerika Birleşik Devletleri’nden daha fazla kaybedecek ülke yok.

JP Morgan: “Dijital paralar doların elini zayıflatabilir.”

Yazarları aralarında, JPMorgan’ın ABD faiz oranı türevleri stratejisi başkanı Josh Younger ve baş ekonomist Michael Feroli bulunan raporda analistler, yakında doların küresel rezerv para birimi olarak statüsünü kaybetmesini beklemese de, ticaret anlaşması ve SWIFT sistemi de dahil olmak üzere para biriminin egemenliğinin zayıflayabileceğine dikkat çekti.

SWIFT, İran rejimine yaptırımlar uygularken 2018’de İran bankalarına erişimi askıya almada önemli bir güçtü. Bazıları SWIFT’in askıya alınmasının Avrupa Birliği yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

SWIFT zorunluluk olmaktan çıkarsa ABD için kötü olabilir

Ülkelerin SWIFT’i atlatabilmesi halinde Birleşik Devletler’in, doların küresel hakimiyetine dayanan jeopolitik stratejik hedeflerine daha az ulaşabileceği biliniyor.

Analistler şunları söyledi:

Dijital doların üzerine inşa edilmiş bir sınır ötesi ödeme çözümü sunmak, özellikle de yerel finansal sistemin yapısına en az zarar verecek şekilde tasarlanmışsa, küresel ekonomideki proje gücünü yansıtmak için önemli bir aracı korumak için çok mütevazı bir yatırım olacaktır.

cointelegraph

Fransa dijital avronun ilk test aşamasını başarıyla tamamladı: Sırada ne var?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin