Bitcoin fiyatının düşüş

Bugün Bitcoin fiyatının düşüş nedenleri ve Pantera Capital’in BTC tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – Bugün Bitcoin fiyatının düşüş nedenleri ve Pantera Capital’in BTC tahmini. Bugün Bitcoin fiyatının neden düştüğü hakkında birkaç faktör etkili görünüyor. Bitcoin, yıl başından bu yana %55,7’lik bir artışa yol açan boğa momentumunu neredeyse tamamen kaybetmiş durumda ve son 30 günde %11,4’lük bir düşüş yaşamış.

Bitcoin fiyatı, Grayscale’in Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) karşısındaki zaferinden sonra boğa momentumu kazandı gibi görünse de, bu kazançlar Eylül’deki kayıpların devam etmesiyle tamamen kaybolmuş durumda.

Bitcoin fiyatındaki bu daralma, bazı analistlerin mevcut BTC piyasasını 2015-2017 öncesi boğa piyasa döngüsüyle karşılaştırmasına neden oldu.

Bitcoin fiyatını etkileyen faktörleri daha yakından inceleyelim.

Likidite Kayboluyor ve Bitcoin Yatırımcı Sentimenti Duraksıyor

2023’ün başlangıcı, short pozisyon açan trader’ların vadeli piyasalardaki likidasyonları sürekli olarak domine ettiğini gördü. Boğalar, 17 Ağustos’ta meydana gelen ani bir çöküşte yaklaşık 213,5 milyon dolarlık long pozisyonun likidite edilmesiyle şok oldu. Bu, Mayıs 2022’deki Terra Luna çöküşünden bu yana görülen en büyük Bitcoin long pozisyon likidasyonu olarak kayıtlara geçti.

Çöküşten bu yana, piyasa sürekli olarak riskli varlıklardan, özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi varlıklardan sermaye çıkışlarına sahne oldu. Türev piyasalar için 2023’ün başlangıcında yüksek hacim görünmesine rağmen, risk iştahı 2021-2022 seviyelerinden önemli ölçüde düştü ve günlük ortalama olarak 6 milyar dolar kayıp yaşandı.

Benzer şekilde, Ether türevleri hacmindeki azalma gibi, Bitcoin boğaları da ilgileri azaldı. Açık pozisyonun azalması, bazı analistlere göre Bitcoin fiyatı için sonraki olası adımın 22.000 dolar olduğunu düşündürüyor.

Bitcoin türevleri hacmindeki azalmaya rağmen, 24 saat içinde 8,76 milyon dolarlık long pozisyon likide edildi ve açık opsiyonlar kısa yönlü görünüyor, bu da ayıların kontrolde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Long Pozisyonlarının Likidite Edilmesi

Bitcoin long pozisyonları, ticaret hacminin alım baskısı olmadan likide edilmesi durumunda Bitcoin fiyatını olumsuz etkiler. Bitcoin hacmi aynı zamanda 2021’in başlarından bu yana en düşük seviyelere ulaşmış durumda ve BTC Ordinals hacmi %98’in üzerinde düşmüş durumda.

Sürekli likidite ve ticaret hacminin eksikliği, anahtar yatırımcı duyarlılık göstergesi olan Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni son 30 günde nötr duyarlılıktan korku duyarlılığına geçiren bir düşüşe yol açtı.

Tüm Gözler Bitcoin ETF’lerinde

Kripto piyasasındaki kısa vadeli belirsizlik, kurumsal yatırımcıların uzun vadeli görünümünü değiştirmedi gibi görünmüyor. Düşmanca bir ABD düzenleyici ortamına rağmen, büyük kurumlar Bitcoin finansal araçlarını teşvik etmeye devam ediyorlar, bu da bir boğa koşusunu başlatabilir. Şu anda, dokuz büyük yatırım firması SEC ile onaylanmayı bekleyen ETF başvurularına sahip.

Ancak, önemli finansal firmaların aciliyetine rağmen, Bitwise resmi olarak Bitcoin ve Ether ETF başvurularını geri çekti. SEC’nin, BlackRock gibi başvurular da dahil olmak üzere Bitcoin ETF’lerini onaylama konusundaki kararları sürekli olarak 2024’e kadar ertelemeye devam etme eğiliminde olduğu görülüyor. Bu, yatırımcı duyarlılığını ve kripto piyasasındaki fiyat hareketini olumsuz etkilemeye devam edebilir.

Bazı yatırımcılar, BlackRock’un muhtemel ETF lansmanının önünde Bitcoin fiyatını baskıladığını iddia etmiş olsalar da, bu argüman bir komplo gibi görünüyor, çünkü BTC fiyatının düşmesi durumunda daha fazla kaybedecekleri bir durumda bulunuyorlar.

Mevcut Bitcoin fiyat düşüşüne rağmen, Pantera Capital, BTC’nin Temmuz 2025’e kadar 148.000 doları görebileceğine inanıyor.

Makro Ekonomik Olaylar ve Bitcoin

Bitcoin fiyatı hala doğrudan makroekonomik olaylardan etkilenmeye devam ediyor ve muhtemelen daha fazla düzenleyici önlemler ve faiz oranı artışları BTC fiyatını etkilemeye devam edecek. Çin’in sanal varlıkların 1 Eylül’de yasal mülkiyet olduğunu belirlemesine rağmen ve OKX borsasının bir Hong Kong sanal varlık hizmet sağlayıcı lisansı satın alma sürecinin son aşamasında olmasına rağmen, Bitcoin fiyatı düşmeye devam etti.

cointelegraph

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Bitcoin fiyatının düşüş yazısı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin