Lider yatırım şirketinden Bitcoin öngörüsü: “60 Kat Artacak”
Lider yatırım şirketinden Bitcoin öngörüsü: “60 Kat Artacak”

“Buffett asla Bitcoin satın almayacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en zenginleri arasında ismi zikredilen ABD’li ünlü milyarder Warren Buffett’in Goldman Sachs hisselerini satarak Kanada merkezli altın madeni şirketi Barrick Gold’u satın alması piyasada oldukça gündem oluşturdu.

Warren Buffet altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

Buffett, geçmiş yıllarda altın gibi yatırım araçlarını pasif ve tembel bir yatırım aracı olarak görüyordu. Sonrasında Buffett’in fikir değiştirerek altın işine girmesi, Bitcoin taraftarlarını heyecanlandırıyor. Bitcoin taraftarları, Bufett’i altına yatırım yapmasına neden olan faktörlerin Bitcoin yatırım yapmasına da neden olabileceğini düşünüyor.

“Buffett asla Bitcoin satın almayacak!”

Bitcoin taraftarlarının azılı düşmanı Pacific Fund’ın CEO’su Peter Schiff, Warren Buffett’in kararının Bitcoin taraftarları tarafından manipüle edildiğini ileri sürüyor. Schiff’e göre “Buffett asla Bitcoin satın almayacak.”

Geçmiş yıllarda Buffett, Bitcoin hakkında “zehirli fare kapanı” ve “özünde değersiz bir varlık” nitelendirmesinde bulunmuştu.

Ancak Bitcoin’in değer kazanması için illa Buffett’in Bitcoin satın almasına gerek yok. Son dönemde altın ile Bitcoin fiyatları arasında güçlü bir korelasyon gözleniyor. Bu korelasyona göre altın fiyatları arttığı için Bitcoin fiyatları da artıyor yorumunda bulunmak iktisadi anlamda yanlış bir yorum olacaktır. Ancak ekonomistlere göre şu yorum daha sorunsuz bir ifade: Altın fiyatlarını arttıran faktörler Bitcoin fiyatlarını da arttırıyor.

Korona salgını konusunda Avrupa, Kuzey Amerika  ve Latin Amerika’dan gelen veriler 2’inci dalga konusunda şüpheleri arttırıyor. Zaten mali anlamda sıkıntılı olan ülkeler, Korona Salgınında olası 2’inci dalgada daha da sıkıntıya girecektir. Belirsizlikler ise altın ve Bitcoin lehine ortam oluşturuyor.

Newslogical.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin