kötü amaçlı yazılım
Bu veri çalan ve gizli mining yapan kötü amaçlı yazılım için henüz çare yok

Bu veri çalan ve gizlice mining yapan kötü amaçlı yazılım henüz önlenemiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırmacılar kısa bir süre önce, veri hırsızlığı ve kriptoyu gizli bir şekilde çıkaran yeni bir kötü amaçlı yazılım buldular.

Yurt dışında tatil mevsimi olmasına rağmen kötü amaçlı yazılım işinin hız kesmediğini görüyoruz.

L0rdix adlı yeni bir yazılım türü, veri çalma, etkileşim kurduğu bilgisayarda gizli bir şekilde kripto mining yapıyor. İşin kötü yanı ise araştırmacılar kötü amaçlı yazılım önleme araçları tespitinden kaçınabildiğini dile getiriyorlar.

Kötü amaçlı yazılım için henüz bir çare bulunamadığı bildiriliyor

L0rdix’i daha da tehlikeli kılan şey şu ki, piyasadaki hiçbir kötü amaçlı yazılım önleme çözümü L0rdix ile mücadele edemediğinden, ağ üzerindeki diğer bilgisayarların yanı sıra çıkarılabilir depolama, ağ sürücüleri gibi diğer ana bilgisayarlara da kolayca bulaşabiliyor.

Darkweb’den kolay satın alınabilmesi tehlikenin boyutlarını artırıyor

Ayrıca tehdidin, botnet yetenekleriyle daha da büyüyebileceğini belirtiliyor. Dahası, kötü niyetli olan herhangi biri, Nulltx’in bildirdiğine göre bu yazılımı Darkweb’den sadece 60 dolar karşılığında kolayca alabiliyor.

L0rdix adlı kötü amaçlı yazılımın donanımlara bulaşmasının nasıl önleneceği henüz belli değil. Bununla başa çıkma konusunda şu an için en iyi öneri internette yapılan tıklamalara daha da dikkat etmek.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin