blockstream
Blockstream BTC ile dünyanın her yerine ulaşma hedefini gerçekleştiriyor

Blockstream Bitcoin ile gezegendeki herkesi birbirine bağlama vizyonunu gerçekleştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain geliştirme şirketi Blockstream uydu hizmetini genişleterek artık Bitcoin (BTC) Blockchain’ini dünyanın tamamına yayınlamaya başlıyor.

Bu daha geniş kapsama alanı kiralanan beşinci uydu ilavesiyle geliyor. Böylece Asya Pasifik bölgesinde internet erişimi olmayan kripto kullanıcılarına Bitcoin işlemleri ve bilgi paylaşım hizmeti getirilmiş olacak. Halen beta’da olan uydu servisi şu an Afrika, Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika’da kullanılabilir durumda.

Blockstream’in ayrıca, uyduların şifrelenmiş mesajlar alıp Lightning Network’te mikro ödemeler kullanarak ödeme yapabilmelerini sağlayan yeni bir uygulama programlama arabirimi (API) başlattığı bildirildi. Blockstream CSO Samson Mow, “Bitcoin her zaman sansürlenemeyen paralarla ilgili oldu. Ve şu anda bloke edilemeyen bir iletişimlerimiz var” diyerek harekete bir bakış açısı getirdi.

Forbes’un özetlediği gibi, iddialı Bitcoin girişimi, kripto kullanımını internete erişimine bağımlı olmaktan kurtarıp Bitcoin ağının güvenliğini en üst düzeyde sağlamlaştırmayı amaçlıyor. Blockstream CEO’su Adam Back dergiye şunları söyledi:

Bitcoin ağının artan sağlamlığını ve daha düşük katılım maliyetinin, işletmelerin yedekleme hizmetine güvenmelerine ve gelişmekte olan pazarlar için Bitcoin ağına daha düşük maliyetle birincil erişim olarak kullanmalarına katkıda bulunduğunu görüyoruz.

Blockstream 5. uydusu ile Dünyanın hemen hemen her yerini kapsamına alacak

En son genişlemesiyle Blockstream Satellite, Grönland ve Antarktika’nın uzak bölgeleri hariç tüm dünyayı kapsayacak. Dahası, artık uydular tarafından yayınlanan veriler, projenin önceki durumlarında olduğu gibi, bir önceki bloklardan ziyade, tüm tarihsel Bitcoin işlem verilerini kapsıyor.

Blockstream, Ağustos 2017’de uydu projesini ilk kez ilan ettiğinde sınırlı küresel internet erişimi ve daha sınırlı çevrimiçi özgürlük karşısında “gezegendeki herkesi birbirine bağlamak” vizyonunu belirlemişti.

Bildirildiği gibi, Bitcoin aktarım uydularını başlatma fikri yeni değil. Bitcoin’in öncü yatırımcılarından Jeff Garzik 2014’te BitSat projesi  ile bunu gerçekleştirmek istemiş, fakat girişim  sonuca varamamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin