Zimbabve'den beklenen Bitcoin hamlesi asılsız çıktı
Zimbabve'den beklenen Bitcoin hamlesi asılsız çıktı

Bu ülkede “Bitcoin yasal para birimi olabilir” denmişti, bakanlık inkar etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador’un ardından bir ülkenin daha Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul edebileceği öğrenilmişti. Bahsi geçen ülkenin Zimbabve olduğu iddia edildi. Son yıllarda özellikle P2P borsa hacimlerinde görülen olağanüstü yükselişin ardından kripto paraların yeni evi olabileceği iddia edilen Afrika kıtasından böyle bir hamlenin gelmesi sürpriz olarak görülmüyor. Fakat ülkede bir bakanlık bu iddiayı reddetti.

7 Kasım’da yerel haber portalı Bulawayo24, Zimbabwe hükümetinin özel sektör oyuncularıyla kriptoyu yasal para birimi yapma konusunda görüştüğünü bildirdi.
1xbet
Rapor daha sonra bazı kripto para birimi haber kuruluşları tarafından alındı ve büyük kripto etkileyicileri tarafından paylaşıldı.

Orta Amerika’da küçük bir tropikal ülke olan El Salvador, bu yılın başlarında Bitcoin’i resmi para birimi olarak benimseyerek tarih yazmıştı.

Lakin diğer ülkeler henüz bu kararı takip etmedi. Geçen ay, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, amiral gemisi kripto paranın resmi para birimi olarak kabul edilmesini kesinlikle reddetti.

Zimbabve’de bir bakanlık iddiaları reddetti

Zimbabve’nin Bilgi, Tanıtım ve Yayın Hizmetleri Bakanlığı, birden fazla medya raporuna rağmen ülkenin Bitcoin’i alternatif bir kripto para birimi olarak benimseme planı olmadığını doğruladı.

Zimbabve doları, hiperenflasyondan etkilenen ülkedeki tek para birimi olmaya devam edecek.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin