İşte üç flippening olayı
İşte üç flippening olayı

Bu üç flippening olayını incelemelisiniz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para pazarında yeni bir gün yeni kazananlar ve yeni kaybedenler demek. Son günlerde, kripto para piyasası sıralamasında yer alan birkaç paranın yerini değiştiren gelişmeler görüldü. Bu flippening olaylarını tek tek ele alalım:

İşte üç flippening olayı

1- Stellar Lumens Bitcoin Cash’i deviriyor

Bitcoin Cash (BCH) keskin fiyat düşüşleri ile mücadele ederken şimdi Stellar en değerli 4. kripto para birimi konumunda. İki kripto para, kısa bir süre önce yerlerini değiştirdi. Ancak bu kez “flippening”, iki parayı ayıran 480 milyon dolardan daha fazla olan piyasa değeri ile daha sağlam görünüyor.

Stellar Lumens fiyat grafiği
Stellar Lumens fiyat grafiği

Bitcoin Cash, BCH topluluğundaki bir iç uyuşmazlık nedeniyle iki ayrı kripto paraya bölünerek sona erdi. Ortaya Bitcoin ABC (artık sadece Bitcoin Cash olarak anılacak) ve Bitcoin SV (“Satoshi’nin Vizyonu” için kısa isim) çıktı.

2- Tether, Litecoin’i yerinden ediyor

Son zamanlardaki en popüler stablecoin olan Tether, Litecoin’i yedinci en büyük kripto para birimi olma konumundan etti ve ikinci bir flippening oldu. Bu şaşırtıcı değil, Litecoin geçen ayda %40’tan daha fazla düşerken, stablecoin az ya da çok stabil kaldı. Piyasadaki son durum nedeniyle stablecoin’ler hala tercih edilen güvenli liman varlığı olarak görülüyor. Sonuç olarak, Tether geçtiğimiz ay piyasa değerinn çoğunu korumayı başarırken, Litecoin gibi diğer paralar da kanamaya devam etti.

Tether fiyat grafiği
Tether fiyat grafiği

Ayrıca, Litecoin’in kripto piyasası sıralamasındaki düşüşü, büyük bir Litecoin balinasının 30 Kasım’da ağ üzerinde büyük miktarda para taşıdığı ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra geldi.  Litecoin ağı en zengin cüzdan adresleri arasında yer alan ve 300.000 LTC’lik bir miktarı içeren 41 cüzdanın hareketine tanık oldu. Cüzdanlar toplamda 12,3 milyon LTC’ye sahip, bu da toplam kripto paraların %20,8’ine denk geliyor. Bu nedenle Litecoin ağının piyasa değerinin %60’ından fazlası sadece bir günde taşındı.

3- Bitcoin Cash Bitcoin SV’den de bir tokat yiyor

Hash savaşları sonlandı ama şimdi piyasa rekabeti başladı. Bitcoin SV ve Bitcoin Cash arasında piyasa rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin SV bugün erken saatlerde BCH’yi yerinden etti ve yedinci sıraya kovaladı. Bu şekilde üçüncü bir flippening gerçekleşti. Bitcoin SV ise beş büyük kripto para arasında katılarak beşinci en büyük kripto para oldu.

Bitcoin SV fiyat grafiği
Bitcoin SV fiyat grafiği

Bitcoin SV sadece BCH’yi geride bırakmadı, aynı zamanda EOS, Litecoin ve Tether gibi büyük paraları da arka sıralara gönderdi. Yazım sırasında Bitcoin SV %22 oranında artışla 119,7 dolardan işlem görüyor.

Cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin