Bu rapor kripto para yatırımcılarını uyarıyor – işte ayrıntılar
Bu rapor kripto para yatırımcılarını uyarıyor – işte ayrıntılar

Bu rapor kripto para yatırımcılarını uyarıyor – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP Forensics raporu, son iki gün içinde kripto paralarını kaybeden XRP dolandırıcılığı mağdurlarından önemli miktarda bir geri bildirim aldığını ifadeye ediyor. Görünüşe göre donanım cüzdanlarının sahipleri hedef alınmış durumda.

XRP verileriyle ilgilenen analiz ekibi, donanım cüzdanlarının sahiplerini hedef alan XRP ile ilgili e-posta dolandırıcılıkları konusunda kripto para dünyasına uyarılarda bulundu.

Bu dolandırıcılık saldırıları ilk olarak Ocak 2020’de fark edildi.

Son iki günde 20’den fazla mağdur

XRP Forensics, geçtiğimiz iki gün içinde yirmiden fazla mağdurun kendileriyle iletişime geçtiğini tweetledi.

Şirket, tüm bu vakalarda raporların, insanların kaybettiği paranın zaten aklanmasının ardından geldiğini söylüyor.

Ekip, bu dolandırıcılık e-postalarının donanım kripto cüzdanlarının sahiplerini hedeflediğini belirtti.

XRP

Dolandırıcılar becerilerini geliştirdi

XRP Forensics ekibi, bu dolandırıcıların ilk Ocak ayında kullanıcıları hedef almaya başladığını belirtti. Ancak, o zamandan beri “yol boyunca bazı şeyleri açıkça öğrendiklerinden” daha profesyonel hale geldiler.

Şirket, mevcut vakaları Ocak ayındaki vakalarla birleştirmenin büyük bir ipucu olması gerektiği için konuyu soruşturan resmi makamlara yardım etmekten mutluluk duyuyor.

“Şu anda çok profesyonel bir şekilde çalışıyorlar, ancak Ocak ayında başladıkları gibi değiller. Yol boyunca bazı şeyleri açıkça öğrendiler. Bu nedenle, mevcut vakaları Ocak ayındaki vakalara bağlamak resmi makamlar için büyük bir ipucu. Yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Analitik ekibi, bu özel durumda bir donanım cüzdanına sahip olmanın kripto kullanıcıları için bir cüzdana sahip olmamaktan daha riskli olduğunu söylüyor çünkü dolandırıcılar artık kripto paraları çalma konusunda yetenekli hale geldi.

Ancak şunu da belirtelim ki, yalnızca, stake etme veya topluluk kripto ödüllerine katıldıklarında 24 kelimelik güvenlik ifadesini paylaşan donanım cüzdanı sahipleri risk altında.

O yüzden 24 kelimeden oluşan güvenlik ifadesini kimseyle paylaşmayın.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin