Bu önemli dava sonucunda Ripple, menkul kıymet olarak sınıflandırılacak mı?
Bu önemli dava sonucunda Ripple, menkul kıymet olarak sınıflandırılacak mı?

Bu önemli dava Ripple’ı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi Ripple (XRP)’ı satın alıp satarak para kaybettiğini iddia eden bir yatırımcı, şirketin devlet ve federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek Ripple‘a karşı dava açtı. Bu önemli dava Ripple’ı nasıl etkileyecek bunu zaman gösterecek.

Ripple ve XRP arasında doğrudan bir bağlantı yok!

San Diego avukatı James Taylor-Copeland tarafından temsil edilen Ryan Coffey, Perşembe günü San Francisco Yüksek Mahkemesi’nde Ripple’a karşı dava açtı. Ryan Coffey; Ripple, XRP II (şirketin tescilli ve lisanslı MSB’si–Money Service Business), CEO Brad Garlinghouse ve 10 isimsiz taraf tarafından verilen ve satılan Ripple tokenlerini (XRP) satın alan tüm yatırımcılar adına tazminat talep ediyor.

Ripple Labs ve Brad Garlinghouse, son haftalarda, Ocak ayında 140 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri olan ancak 35 milyar doların altına düşmüş olan bir kripto para birimi XRP ile ilişkilerinin derecesi üzerinde daha fazla inceleme altındaydı. Ripple’in Düzenleyici İlişkiler Direktörü Ryan Zagone, Salı günü İngiltere meclis komitesine yaptığı açıklamada, Ripple ve XRP’nin arasında doğrudan bir bağlantı olmadığını söyledi.

Yasalara göre menkul kıymet satan şirketlerin SEC’e kayıt yaptırmaları gerekiyor

Bununla birlikte, bazı gözlemciler için şirket ile kripto para birimi arasındaki ilişki açık. Perşembe günkü şikayetinde Ryan Coffey konuya yönelik şunları söyledi:

XRP Ledger’ın gelişimi ve yatırımcıların bundan üretmesi beklenen kârlar, davalılar tarafından istihdam edilen diğer üçüncü tarafların teknik, yönetsel ve girişimci çabalarına dayanıyor.

ABD federal yasası, menkul kıymet satan şirketlerin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na kayıt yaptırmalarını gerektiriyor. Finansal bir aracın menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceği, 1946 tarihli Yüksek Mahkeme davasından ortaya konan bir standart olan Howey testine bağlı.

Bu önemli dava sonucunda Ripple, menkul kıymet olarak sınıflandırılacak mı?

Eğer bir enstrüman para yatırımı gerektiriyorsa ve makul bir kâr beklentisi taşıyorsa, bu bir menkul kıymet oluyor. Ryan Coffey şikayetinde XRP’nin tüm bu koşulları sağladığını belirtiyor. Ripple’in Kurumsal İletişim Sorumlusu Tom Channick, konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Son zamanlarda açılan bir dava hakkında avukatın tweetini gördük. Herhangi bir hukuk davası gibi, uygun zamanda suçlamaların haklarını veya eksikliklerini değerlendireceğiz. XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı SEC’in vereceği bir karar. Biz XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması gerektiğine inanmaya devam ediyoruz.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin